Megyénkben is kezdetét vette az idei rendezvénysorozat


 

ATLÉTIKA – Futónagykövetek találkozója

A Kocsis Árpád által irányított Budapest Sportiroda elmúlt hétvégén, Siófokon, a Hotel Magisternben bonyolította le az országos futónagyköveti találkozóját, ahol a 149 hazai futónagykövet között ott volt a pásztói Gáspár Szilvia és a szécsényi Czele János is. Megyénk harmadik futónagykövete, a balassagyarmati Sztancsik József betegsége miatt nem tudott részt venni az országos eseményen.

Gáspár Szilvia jobb szélen

A regionális kistérség BSI futónagykövetei, jobb szélen Gáspár Szilvia

A kétnapos sporttalálkozón a futás népszerűsítése mellett dr.Zima Endre kardiológus a maratoni futás közben bekövetkezett szívhalálról, az általános futásról, a kardiológiai betegségek ismérveiről tájékoztatta a megjelenteket, Kocsis Árpád pedig futó etikettről tartott előadást. (Nem sikerült a magyar futó-kocogó társadalomban a BSI által bevezetni kívánt egyébként több szempontból rendkívül hasznos kezdeményezése a füldugók futás, edzés, versenyzés közbeni mellezésére tett kísérlete.)

Ezt követően a futónagykövetek megismerkedhetek a speciális Core tréninggel, törzs és izomerősítéssel, de szóba került a sporttáplálkozás és élénk érdeklődést váltott ki a futók lábproblémáiról tartott előadás is.

Czele János szécsényi futónagykövet

Czele János (Szécsény) és térségében fogja össze az amatőr futókat

A részvevőknek kiscsoportos előadás keretében, szekciókra osztva be kellett mutatni saját városát, települését és fel kellett eleveníteni a hazai közös futásokon szerzett pozitív-negatív tapasztalataikat. Záráskor az országos rendezvénynaptár kialakítása került terítékre, melyek már most kiegészítésre kerültek a régiós rendezvényekkel.

Mint azt a siófoki rendezvényen részt vett két nógrádi futónagykövettől, Gáspár Szilvia pásztói, illetve Czele János szécsényi nagykövetektől megtudtuk, Nógrád megyében a legközelebbi rendezvény Pásztón, március 12-én, csatlakozva az Országfutáshoz, egy 10 km-es táv lefutásával veszi kezdetét. A szécsényiek pedig másnap, március 13-án bonyolítják le a jubileumi, ötödik a Molnár Katalin emlékére rendezendő nemzetközi emlékfutást Szécsény és a szlovákiai Busa között. Ennek távja 16 km lesz, miközben az egész napos program során a busai temetőben a futórendezvénynek nevet adó néhai polgármester emlékének adózva egy kopjafa felavatására is sor kerül.

Forrás: Cz.Zentai

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s