Simonfi Liza a negyedik helyen végzett


ASZTALITENISZ – Diákolimpia döntő

Az idei felmenő rendszerű diákolimpia versenysorozat záró eseményére az országos döntő lebonyolítására a Magyar Asztalitenisz Szövetség együttműködésével a közelmúltban Budapesten, az Elektromos Sportcsarnokban került sor.

Az elmúlt évhez képest országos szinten több mint 300 résztvevővel bővült az idei asztalitenisz diákolimpián résztvevők száma, amely a korábbi éveket is figyelembe véve kiemelkedő rekordot jelent. Az egyéni és csapat nevezések száma túlszárnyalta a 2500-at is! Főleg a fiatalabb I-II. és III-IV. korcsoportosok mezőnye emelkedett meg jelentősen, de a középiskolások körében is egyre népszerűbb lett az 8asztalitenisz.

Nógrád megyéből az országos döntőben Simonfi Liza II. Rákóczi Ferenc Ált Isk., Romhány), Tóth Kristóf (Balassi Bálint Gimnázium Balassagyarmat (III kcs.)), Szalay Szabolcs (Balassi Bálint Gimnázium Balassagyarmat (VI. kcs.)) és négy bárnai iskolás (Pusuma Roland, Molnár Dominika egyéniben, Pál Zoltán-Miklós Nikolasz pedig párosban) szerepelhetett.

Közülük az I-II. összevont korcsoport egyéni küzdelmében a romhányi iskola diákja, Simonfi Liza remekül szerepelt. A 2014-ben már ezüstéremig jutott kisdiák a selejtező csoport küzdelméből az első helyen jutott fel a nyolcas főtáblára, ahol első mérkőzését egri vetélytársával szemben 3-2 arányban megnyerte, mely mint később kiderült, sokat kivett a nógrádi versenyzőből, mert a bronzéremért vívott találkozóján már sima 3-0 arányú vereséget szenvedett. Simonfi Liza ezúttal is dicséretes teljesítményt nyújtva az előkelő negyedik helyen végzett.

A többi nógrádi részvevő – Tóth Kristóf, Szalay Szabolcs, Molnár Dominika, Pusuma Roland és a Pál-Zoltán-Miklós Nikolasz páros – a selejtező csoportküzdelmek során elvérzett, így nem jutottak fel a főtáblára.

Forrás: Cz.Zentai

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s