A leggyorsabbak neveit réztáblába vésve örökítik meg


ATLÉTIKA – II. Nyikom csúcsfutás és gyalogtúra

A Pásztói Szabadidő SE Természetjáró Szakosztálya 2016. április 10-én, vasárnap 10 órakor, az elmúlt évhez hasonlóan idén is pásztói Penny parkolóba hívja a szabadidősport azon kedvelőit, akik állóképességüket próbára téve, futva, illetve egy gyalogtúra keretében vállalják, hogy feljutnak a város felett magasodó Nyugati Mátra a Nyikom csúcsán (784 méter tgsz. magasság) felépített kilátóig.

A táv ugyan alig éri el a 7 kilométert, viszont mindez egy végig emelkedő 600 méteres szintkülönbséggel is párosul. A megmérettetés során a leggyorsabb nők és férfiak, a 18 év alattiak, különdíjazásban fognak részesülni. Az egyéni, valamint a 3-5 fős családi túrán részvevők, útvonaluk során, egy természetismereti-történeti totón vehetnek részt. Az itt legtöbb pontot begyűjtőket, egyéni és csapat is díjazni fogják. Minden célba ért futó és túrázó teljesítményéért a kilótónál felállított célkapun való áthaladását követően emléklapot és emlékkitűzőt kap, miközben a főszervező Gortva Zsolt erdész jóvoltából meleg étel-ital fogadja majd az útvonal során minden valószínűség szerint már komoly kalóriáktól megszabadult részvevőket.

A csúcstámadást követően, igaz, már fizikailag könnyebb lejtmenet (7 km) vár a II. Nyikom csúcsfutáson és túrán részvevőkre. A szabadidős rendezvényre bővebb információ a gortva@gotva.com email címen kérhető, illetve a Muzsla.hu honlapon a szervezők már megnyitották az előnevezés lehetőségét. A szabadidős sportrendezvényen nincs nevezési díj!

A rendezvényt követően a leggyorsabb futók nevei ismételten bevésésre kerülnek a Gortva-Jójárt kilátó falában elhelyezett réztáblába. Az I. Nyikom csúcsfutáson és túrán mintegy 400-an vettek részt. A futás győztesei, felnőtteknél Barna Bence (40 perc 44 mp) SAC, Vincze Barbara (47:58) Pásztó, illetve ifjúságiaknál Batta Péter (62:59) Mátraszőlős-HUFEZE voltak.

 

Forrás: Cz.Zentai

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s