Jubileumi shotokan karate edzőtábor Pásztón


KARATE – Idén 25 éves a Palóc Karate Szövetség, 35 éves a Pásztói Karate Egyesület

A közelmúltban néhány napra Pásztó a karate sportág fellegvára volt, ugyanis a Magyar JKA Karate Szövetség, a Palóc Karate Szövetség és a Pásztói Shotokan Karate Klub 3 napos nemzetközi edzőtábort rendezett a palóc város Zsigmond Király Általános Iskola nagyméretű tornatermében.

Sawada mester

Sawada mester

A közel háromszáz, különböző korosztályt képviselt versenyzőknek az edzéseket két világhírű, Sawada Kazuhiro és Ohta Yoshinobu 7. dan-os Japán karate nagy mesterek tartották meg. A magyar karatékákon kívül ezúttal Svájcból, Szlovéniából és Szerbiából is érkeztek részvevők.

A pásztói rendezvény fővédnökségét Dömsödi Gábor, Pásztó város polgármestere vállalta fel.

A nagyszabású sportági rendezvény ünnepélyes megnyitóján a városvezető mellett Farkas Attila, Pásztó város alpolgármestere és Káposzta Csaba, a város sportért felelő civil tanácsnoka is megtisztelte a rendezvényt. A megnyitón Krepsz János 7.dan-os mester a Magyar JKA Karate Szövetség elnöke és Józsa Barnabás 4.-dan-os mester a Palóc Karate Szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Lőrik Csaba a pásztóiak 5.-dan-os mestere az elmúlt sikeres 35 évért, köszönetet mondott a város vezetésének.

A magas színvonalú edzések két csoportban zajlottak. A két edzésvezető közül Sawada mester már 21-dik alkalommal jött palóc földre, míg Ohta mester először tartott edzést Magyarországon. Egyébként Sawada Belgiumban, Ohta mester pedig Angliában él.

Ohta mester

Sawada mester

Az edzőtábor második napjának estéjén tartották meg a helyi művelődési házban a Palóc Karate Szövetség 25 éves, és a pásztói karate sportág 35 év jubileumi eseményét, ahol a Magyar JKA Szövetségtől Józsa Barnabás salgótarjáni, Lőrik Csaba pásztói szakvezetők negyedszázados a Palóc Karate Szövetségben végzett munkájukért kaptak emlékplakettet, mely kibővült Lőrik Csaba 35 éves edzői tevékenységének a megjutalmazásával is.

A nagyszabású pásztói sportági esemény létrejöttét a város önkormányzata mellett a Polytechnik Kft. és a PONT Market Bt. is segítette.


Írországba utaznak

Április 1-jén, Írországban (Dublin) rendezik meg JKA Európa-bajnokságot. A kontinensbajnokságra utazó magyar válogatott keretben a hazai szakvezetés a Pásztói Shotokan Karate Klub két versenyzőjét, Ocsovai Gergőt és Váradi Valentinát is benevezte a küzdelmekbe. A pásztói versenyzők egyébként az elmúlt évben, Prágában lebonyolított Eb-n (Gergő egyéniben, Valentina pedig csapatban) aranyérmet szereztek.

Mellettük Nógrád megyéből még Józsa Barnabás salgótarjáni, valamint Lőrik Csaba pásztói szakvezető utazik ki az Eb-re, akik Dublinban ezúttal versenybíróként fognak tevékenykedni

Forrás: Cz.Zentai

pásztói karate csoport kép 16

Az edzőtábor részvevői

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s