Salgótarjánból juthat el Rióba


ATLÉTIKA – Venyercsán Bence olimpiai szintet gyalogolt

A nemrég megrendezett 50 kilométeres gyalogló bajnokság keretében Venyercsán Bence teljesítette az olimpiai kvalifikációs szintet, így a Salgótarjánból induló atléta kivívta a jogot, hogy ott lehessen az idei ötkarikás játékokon.

Venyercsán Bence 282

Venyercsán Bence indulhat az idei riói olimpián

Idén is a magyar határhoz közeli Gyügyön került lebonyolításra az IAAF Race Walking Challenge sorozatba tartozó 50 kilométeres gyalogló verseny keretében a táv magyar bajnoksága, valamint az U23 korúak 35 kilométeres ob-ja is.

A rangos mezőnyben régen tapasztalt bíztató eredményekkel szerepeltek a szakág hazai legjobbjai.

A harmadikként célba ért, húszéves Venyercsán Bence kvalifikációs idővel debütált a távon: 4;02:35 óra alatt abszolválta az 50 kilométert. Ezen a távon így már összesen négyen teljesítették a riói szintet (4;06:00 óra), közülük azonban csak hárman vehetnek majd részt az olimpiai versenyen.

Nem mellesleg az utánpótlás bajnoki aranyérem is Venyercsán Bence birtokába került (2;48:10 óra), illetve az 50 kilométeres csapatbajnokságot is Bence klubja, a BHSE nyerte 13;24:30 óra összteljesítménnyel (Srp Miklós és Venyercsán Bence csapattársa a balassagyarmati Major Ferenc volt, aki 5;24:30 órát gyalogolt).

Venyercsán Bence Székesfehérváron látta meg a napvilágot, de családjával fiatalon Salgótarjánba költöztek, ahol megismerkedhetett a sportággal. Édesapja, Venyercsán László a Salgótarjáni AC színeiben, vesetranszplantált gyaloglóként ért el ragyogó eredményeket. Bence nyolc évet élt a nógrádi megyeszékhelyen, majd a fővárosba költöztek, ahol a Bp. Honvéd SE színeiben folytatta a versenyzést. Több korosztályos bajnoki cím és magyar csúcs fűződik a nevéhez, és már négy világversenyen (ifi vb 8., junior vb 21., U20 EK 8., junior Eb 12.) is képviselte a magyar színeket. Mint édesapja tudósítónknak elmondta, benne volt ez időeredmény Bence versenyzésében és mindenki nagyon örül, hogy sikerült teljesíteni a kvalifikációs szintet.

Venyercsán Bence_bajnoki_érmei

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s