Szurdokpüspöki támogatásával túra a Mátrában


TELJESÍTMÉNYTÚRA – Mátrabérc

A pásztói Nyikom csúcsfutás és családi túra előtti napon, április 9-én, szombaton Szurdokpüspöki önkormányzatának a támogatásával rendezi meg a gyöngyösi Hanák Kolos Turistaegyesület az idei, – a környezetvédelmi hatóságok által ismét megkötött létszám erejéig, három távon – országos Mátrabérc teljesítménytúráját.

Hét végén 2600 -an túráztak a MátrábanA leghosszabb, 55 km-es táv (szintemelkedés 2742 méter) a Sirok-Kőkútpusztai közösségi háztól indul és Oroszlánvár – Kékestető – Mátra-nyereg-Csór-hegy – Galyatető-Mátraszentlászló – Ágasvár – Mátrakeresztes – Muzsla útvonalon a Szurdokpüspöki általános iskolában ér véget. A rendezőség a szintidőt 13 órában határozta meg.

Hasonlóan az elmúlt évhez, a Mátrabérc túrával párhuzamosan, annak Kékestető-Szurdokpüspöki szakaszán lesz lebonyolítva a Hanák Kolos teljesítménytúra. Itt a részvevőknek a 9 órás szintidő és 1291 méter szintemelkedés mellett 36 kilométert kell majd gyalogolniuk. A legrövidebb táv mely egyben a Muzsla elnevezést kapta, Galyatető Nagyszállótól indul és szinten Szurdokpüspökiben 26 km megtétele, valamint 800 méter szintkülönbség leküzdése után ér véget.

A túrákra Budapestről, illetve Gyöngyösről Szurdokpüspökibe a rendezvény fő központjába külön autóbuszok indulnak. Innen mindhárom táv részvevőit rajtolási idő alapján térítés mellett szintén különjáratokkal szállítják majd el az indulás helyére Sirokra, Kékestetőre, illetve Galyatetőre.

A szabadidős sportági rendezvényre ajánlott a gyors online nevezési lehetőség (már csak az engedélyezett hatósági létszám 15%-ig tudnak nevezést befogadni), melyet az érdeklődők a matraberc.hu honlapon találnak meg. A szintidőn belül érkezők teljesítményük elismeréseképpen névre szóló emléklapot és emlékkitűzőt kapnak.

Forrás: Cz.Zentai

Fotó: BÓDI ZOLTÁN felvétele

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s