Hat nemzet félezer tájfutója Mátraszelén


TÁJFUTÁS – Nógrád Nagydíj a hétvégén

Hét végén, Finnország, Norvégia, Svájc, Szlovákia, Lengyelország és hazánk 490 versenyzőjének a részvételével bonyolítja le – a balassagyarmati Kovács Gábor elnökletével – a Balassi Bálint BKSE és a Salgótarjáni Dornyay SE az idei többfutamos Nógrád Nagydíj nemzetközi részvételű rangsoroló tájékozódási futó versenyét.

A három napos viadal már péntek késő este kezdetét veszi, ugyanis a legbátrabbak Salgótarján, Tó-strand térségében, ifj. Marczis István pályakitűzése mellett egy éjszakai versenyen is összemérhetik az erejüket.

Másnap, azaz április másodikán szombaton 10,30 órakor a mátraszelei sportpályán felállított versenyközpontban gyülekeznek a részvevők,közte számtalan magyar korosztályos válogatott kerettag versenyző. A szövetségi kapitány Dénes Zoltán számukra ezt a nógrádi futamot válogató versenyként jelölte ki, ezzel együtt a fiataloknak egy ifjúsági találkozó keretén belül több életkori kategóriát összefogó versengést is kiírtak a nógrádi rendezők, ahol a legtöbb pontot szerző utánpótlást nevelő klub pénzdíjazásban fog részesülni.

Az első rangsoroló középtávú futam pályáit a mátrakeresztesi Erdélyi Gyula jelöli ki. Délelőtt a futók Kazár-Rilottufa-Székvölgy-Mátraszele északi faluszél térségében küzdenek meg egymással. A versenyterep illetve a térkép szűkössége miatt az ideiglenes célhelyet is itt állították fel. Ezt követően a versenyzőkre a versenyközpontba való visszatérés (sportpálya) miatt további 2 km-es gyaloglás vár. A futamot követően közvetlenül a sportpálya mellett koradélután kerül sor hazánk egyik legnépszerűbb 3×3 fős rövidtávú váltó csapatversenyére melyet a Kovács Péter pályakitűzése mellett a balassagyarmati rendező csapat fog végigkoordinálni. A vasárnapi normáltávú -záró- futam délelőtt 10 órakor veszi kezdetét. A pályákat a versenyzők számára a somoskőújfalui Goldmann Róbert jelöli ki. A fő versenyek mellett egyébként a rendezőség szombaton este a kisterenyei Stork Mihály jóvoltából a salgótarjáni Gyermektáborban egy éjszakai mikrosprinttel, vasárnap pedig a balassagyarmati Kovács Zoltán jóvoltából egy nappali sprinttávú futammal is kedveskedni kíván a Nógrád megyébe érkező versenyzőknek.

Az eredményhirdetésre a díjak átadására két nappali futam alapján várhatóan vasárnap délután 14 órakor a rendezvény védnökének Vincze László, Mátraszele polgármesterének a jelenlétében kerül sor. A nagyszabású nógrádi sportági rendezvényt Mátraszele község Önkormányzata Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata, Balassagyarmat Város Önkormányzat, a HighCosm Bt. – Dr. Kelen sportkrémek, SÁI Beszterce ltp-i Tagiskola, Lara World Tech Kft., Tarján Acél Kft., Borea-67 építész Bt. támogatja.

 

Forrás: Cz.Zentai

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s