Egy órával később rajtolnak


ATLÉTIKA – II. Nyikom hegyifutás és túra

Pásztón, szerdán a HUFEZE SK hivatalos Fő úti helyiségében tartotta meg a II. Nyikom hegyi futó és túra rendezvényt szervező bizottság utolsó ülését.

A szervezők az elmúlt évi remek időjárás és a négyszáz részvevő ellenére a vasárnapi eseményre már csak feleannyi részvevőre számítanak.

Parádi László a Pásztói Szabadidő SE természetjáró szakosztály vezetője az ülésen elmondta a létszám csökkenés valószínűsíthető oka között szerepel az előző nap éppen ebben a térségében lebonyolítandó országos teljesítménytúra, valamint a tájékozódási futók szárligeti nemzetközi versenye is, de megemlítette, tapasztalatból tudja, hogy sokan nem használják ki az online jelentkezés lehetőségét, így némiképpen megnehezítve a szervezők dolgát váratlanul toppannak be a rendezvényre.

Gortva Zsolt területkezelő erdész a szabadidős sportrendezvény céljában megépített kilátótorony egyik névadója a PSZSE szakosztályvezetője által elmondottakat figyelembe véve további emléklapok, jelvények beszerzéséről gondoskodott, ezzel egyidőben a Nyikom csúcsán a részvevőknek nyújtandó térítésmentes vadas egytál étel darabszámát is megemelésre javasolta.

A részvevőknek nagyon fontos információ, hogy egyéb okok miatt a vasárnapi pásztói szabadidős sportrendezvényt az előzetes kiírás ellenére a városközpontban lévő Penny parkolójából egy órával később, tehát délelőtt 11 órakor tömegrajttal indítják útjára.

A helyszíni regisztrálást követően a részvevők átgyalogolnak a párszáz méterre lévő Táncsics utca elejére, ahol a futók és túrázók karszalagot kapnak, mely később az oklevél, a jelvény átvételére, illetve az egytál étel elfogyasztására jogosítja fel a részvevőt. Menetközben a futók illetve a túrázók karszalagjait ellenőrizni fogják. A legjobb felnőtt férfi, női, illetve a legjobb ifjúsági eredményt elérő futót értékes díjazás várja, miközben a későbbiek folyamán a kilátó torony falába épített dicsőség réztáblára az ő nevük is majd bevésésre kerül. A túrázók a táv során öntevékenyen egy természetismereti totót is kiölthetnek, itt a legjobbak értékes könyvjutalomban részesülnek.

Az elmúlt évben Barna Bence SAC, Vincze Barbara SAC-Pásztó, illetve Batta Péter HUFEZE Pásztó-Mátraszőlős ért fel elsőnek a 7,2 km-re lévő Nyikom csúcsán felépített kilátó melletti célkapuhoz. Annyi már bizonyos, hogy vasárnap dél körül, új női győztest fognak kihirdetni, mivel a címvédő külföldi távolléte miatt nem tud részt venni az eseményen. Jó tudni, hogy a célba érést követően a futókra túrázókra, Pásztóra való visszatérés során újabb, de már fizikailag könnyebben teljesíthető 7,2 km-es táv leküzdése vár.

A rendezvényről bővebb információ a www.Muzsla.hu szerezhető be.

 

Cz.Zentai József

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s