Érmek és rekordok


IAAF Atlétikai Világnap, Tiszaújváros

Harmincnál is több egyesület versenyzői látogattak el a Tiszaújvárosban, 16. alkalommal megrendezett IAAF Atlétikai Világnapra, a hatvan versenyszámot meghaladó változatos programra itthonról és külföldről összesen 650 feletti volt a nevezések száma. A Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) futói három értékes ezüstérmet is bezsebeltek a világnapon.

Az időjárás kellemes hőmérséklettel, napsütéssel, ideális szélviszonyokkal kegyeiben fogadta az atlétákat, minden adott volt egy jó versenyzéshez.

A rendezvény hosszú évek óta remek felkészülési állomás a SAC sportolói számára, a két érintett edző, Máté Csaba és Kadlót Zoltán ezúttal öt versenyzőt indított el a versenyen. Valamennyien a leghosszabb választható távon, 600 méteren álltak rajthoz, és mindannyian kiváló időket futottak.

Az újoncok mezőnyében – az idei mezei futó országos bajnok – Bartkó Virág új egyéni rekorddal lett második a kiváló mezőnyben, és fél másodpercen belül zárt nagy riválisa mögött. A gyermekeknél két SAC-os ezüstérem született. Kovács Gyöngyvirág sokáig tartotta a lépést a korosztály legjobbjával, a medál mellett a biztató egyéni rekordnak is örülhetett. Reichardt Zalán is jó időt futott, és bár saját, szoros befutós futamát megnyerte, végül az ő nyakába is ezüst került. Reichardt Liza és Simkó Máté Boldizsár is a nyolcadik helyen végzett.

A SAC atlétáinak eredményei.

Újoncok. 600 méter. Lányok (11 induló): 2. Bartkó Virág 1:43,33 perc.

Gyermekek. 600 méter. Fiúk (15): 2. Reichardt Zalán 1:52,92 … 8. Simkó Máté Boldizsár 1:55,56. Lányok (20): 2. Kovács Gyöngyvirág 1:49,59 … 8. Reichardt Liza 2:01,70.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s