Sportágak népszerűsítése a Táncsicsban


Előadássorozat a salgótarjáni Közgében

Az Emberi erőforrás támogatáskezelő által kiírt pályázatra nemrég eredményes pályamunkát nyújtott be a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakközépiskolája.

A pályázatért felelős testnevelő tanár, Molnár Ferenc tudósítónknak elmondta, a „Sportágak népszerűsítése a Táncsicsban” ismét egy jó lehetőség arra, hogy a tanulókkal megismertessék a helyes életmód, táplálkozás, stresszkezelés folyamatát (Kirnerné Botka Judit tolmácsolásában), megoldásait, illetve testközelből ismerkedjenek meg az íjászat szépségével, valamint Salgótarján kiemelkedő egykori és mostani élsportolóival. A program zárásaként, június 6-án pedig az óvodások és a középiskolások mérik össze tudásukat egy labdarúgó torna keretében.

A tervezett előadásokból a diákok megtudhatják majd, hogy mennyire hasznosak vagy ártalmasak a divatdiéták, vagy például mi a sporttáplálkozás szerepe az edzőteremben. Az „Ősmagyarok a modern korban, azaz íjászat felsőfokon” című bemutatón Kósy Nándor és Kövesligeti István magyar bajnokok tartanak ízelítőt május 11-én, 10 órától. Ezek mellett lesz sportzászló bemutató, illetve a tanulók sportnépszerűsítő munkáiból összeállított fotó és rajz kiállítás is.

Az egykori és jelenlegi sportolók közül Czigler László, Kajdy Tibor, Répás Béla, Grúz Tamás és Szabó Tamás fogadta el eddig a meghívást, de remélhetőleg Kadlót Zoltán is az előadók között lesz majd.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s