A mátraszeleiek nyerték a rangadót


ASZTALITENISZ – Megyei CSB rájátszás

Pásztón, pénteken délután a Mikszáth Líceum tornatermében felállított Joola asztalokon vette kezdetét a 2015/16. évi Nógrád megyei asztalitenisz csapatbajnokság mindent eldöntő rájátszásos mérkőzése.

Mátraszele Szőke Ferenc,Baksa Vilmos,Ispán Viktor,Molnár Lajos,Hegedűs Pál

Salgótarjáni-Mátraszelei ASE I. bajnokcsapata (balról): Szőke Ferenc, Baksa Vilmos, Ispán Viktor, Molnár Lajos, Hegedűs Pál.

Az alapszakaszt azonos pontszám mellett jobb mérkőzésaránnyal a Pásztói AC I. csapata nyerte meg a Salgótarjáni-Mátraszelei ASE I gárdája előtt. A rangadóra mindkettő együttes igen változatos korú csapattal állt ki. A házigazdáknál Ispán Győző, a vendégeknél Hegedűs Pál örökifjú játékosok mellett Oláh Győző Pásztói AC, Ispán Viktor Mátraszele már a jóval fiatalabb korosztályt képviselte. A bajnoki címet és NB III-as feljutást is jelentő mérkőzés a párosok küzdelmével vette kezdetét, ahol a Csépe Róbert-Bencsik Imre páros hazai előnyt szerzett, de a vendégek Szőke Ferenc-Ispán Viktor révén egy kemény ötjátszmás csata után kiegyenlítették a hátrányukat. Ezt követően az egyéni találkozók során is ment az adok-kapok. Ha valamely csapat tagja előnyt szerzett, azt a másik oldalon gyorsan egalizálta az ellenfél.

A Pásztói AC időközben a 13. mérkőzésre frissített, becserélte Kosztovics Ottót . Továbbra is döntetlenszagúan folytatódott a rangadó, de a hajrára a némiképpen korosabb hazaiak már nem tudtak lépést tartani a vendégekkel és végül megérdemelten 10-8 arányban megnyerték a mérkőzést.

A találkozó végén Gyürki Zoltán a Nógrád megyei asztalitenisz szövetség elnöke Baksa Vilmos csapatvezetőnek átadta a bajnoki címért járó serleget, a mátraszelei játékosoknak pedig átnyújtotta az aranyérmeket. A pásztóiak ezüstérmes „megjutalmazása” után Baksa Vilmos kért szót, aki röviden méltatta a szelei csapat játékosának, Hegedűs Pálnak példamutató bajnoki szereplését, sportági segítségét, majd az örökifjú játékosnak több évtizedes „munkája” elismeréseképpen egy kupát nyújtott át.

Pásztó AC I. – Salgótarjáni Mátraszelei ASE I.   8-10
Pásztó AC I: párosban a Csépe Róbert-Bencsik Imre, egyéniben: Bencsik Imre (3), Ispán Győző (2), Csépe Róbert (1), Oláh Győző (1) nyert mérkőzést.
Salgótarjáni-Mátraszelei ASE I: párosban Szőke Ferenc- Ispán Viktor, egyéniben:
Szőke Ferenc (3), Baksa Vilmos (3), Ispán Viktor (2), Molnár Lajos (1) nyert mérkőzést.

Forrás: Cz.Zentai

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s