Elismerték a munkáját


ATLÉTIKA – Bronz fokozatot kapott Kadlót Zoltán

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) idei rendes évi küldöttgyűlése a Magyar Testnevelési Egyetem Főépületének Dísztermében került lebonyolításra az elmúlt hét végén. Az idei díjazottak között volt a félmaratoni országos csúcsot idén két évtizede őrző Kadlót Zoltán is, a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) edzője.

DSC_0389

Kadlót Zoltán is csatlakozott a MASZ-díjazottak közé, képünkön Mecser Lajossal és Máté Csabával

A napirendi pontok előtt a jelenlévők egyperces néma felállással emlékeztek a tavalyi küldöttgyűlés óta elhunyt szakemberekre, az ezt követő ünnepélyes pillanatokban kerültek átadásra a MASZ kitüntetései.

A MASZ bronz fokozatú elismerésében részesült Kadlót Zoltán, aki idén kereken húsz éve tartja a félmaratoni táv országos csúcsát (62:22 perc, Belgrád, 1996). Számtalan korosztályos és háromszoros felnőtt magyar bajnok, háromszor szerepelt mezei világbajnokságon csapatban. 15-ször szerepelt a felnőtt-, és több tucatszor a korosztályos magyar válogatottban. A 2014-es budapesti fedett pályás vb-n, mezei futásban bronzérmet szerzett csapatban, egyéniben hatodik lett.

Pár éve edzősödik is és tanítványai (Barta Luca, Bartkó Virág, Fésűs Evelin, Ferencz Flóra) több országos címmel és helyezéssel hálálták meg nevelő munkáját. A klub Sport XXI-es csapataiba is ad versenyzőket. Pályafutása elismeréseképpen tavaly óta futóversenyt rendeznek a nógrádi megyeszékhelyen, 2015-ben ő lett a megyei Prima-díjas.

Több nógrádi szakember munkáját is elismerték már korábban, legutóbb egy éve, Máté Csaba, a SAC elnök-edzője részesült bronz fokozatban.

A MASZ közgyűlésén a hivatalos napirendi pontokhoz, illetve az előzetesen megküldött anyagokkal kapcsolatban a határozatképes létszámú küldöttgyűlés résztvevőinek nem volt észrevétele, így az összejövetel érdemi része a jelentések, beszámolók valamint a szövetség alapszabályának módosítására vonatkozó javaslatok elfogadásával időben befejeződött.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s