Eredményes tókerülések


ATLÉTIKA – X. Ultrabalaton

Nemrég, immáron tizedik alkalommal rendezték meg az Ultrabalaton elnevezésű futóversenyt, amely keretében meg kellett kerülni a „magyar tengert”. Szép nógrádi eredmények is születtek.

UB Simon, Zólyomi, Drahos

A női győztes Harmadol(i)va csapata (balról): Simon Edina, Zólyomi Kinga, Drahos Vera

A háromfős női mezőnyben szerepelt a Harmadol(i)va elnevezésű csapat, amelynek tagja volt a Salgótarjáni AC versenyzője, Simon Edina, valamint a pásztói kötődésű Zólyomi Kinga is. Drahos Verával kiegészülve vállalták a megmérettetést, és végül a női csapat kategóriában a legjobb idővel (19;26 óra) értek célba.

A télen, amikor elkezdtem tervezni a szezonom, teljesen egyértelmű volt, hogy az UB az egyik fő versenyem lesz – mesélte Simon Edina. – Nagyon szeretem ezt a versenyt és tavaly második helyezettek voltunk a 3 fős női mezőnyben, az akkori csapatommal. Ebben az évben már szerettem volna a dobogó tetején állni. Úgy terveztük, hogy másfél órás etapokat mindig kövessen 3 óra regenerálódási idő. Öt perces átlagot terveztünk, nem egyszerű erre embert találni, a több mint 70 kilométeres távra. Kiváló csapatunk lett, tökéletes az emberi összhang is közöttünk, nagyon jól tudtunk csapatként működni. Három kísérőnk volt a verseny alatt, akik gondoskodtak rólunk, a logisztikánkat és a frissítésünket intézték, nagyon hálásak vagyunk nekik – zárta szavait Edina.

A csapat sikeréhez kétség sem férhetett, már a kezdetektől a mezőny élén voltak és stabil futásokkal őrizték vezető pozíciójukat. Átlagosan fejenként körülbelül hetven kilométert kellett teljesíteniük. A teljes Balatont körbe futva a csapat vasárnap hajnalban ért célba 19 óra 26 perces idővel, több mint hét órát verve a második helyezettre. Hárman körbefutni a tavat roppant embert próbáló, a hatalmas meleg, a táv hossza és az északi parton a dimbes-dombos terep okozta nehézségek miatt.

UB Piszkos12

Balassagyarmatiak a Piszkos 12 csapatában.

A balassagyarmati származású Fábri Andrea is szép sikert érhetett el, Egyéb (azaz 4-12 fős) kategóriában a Futcalányok csapatában az abszolút nyolcadik, a női alakulatok közt az első helyet szerezte meg (16;13:09 órás összidővel).

Lapzártánkig még egy balassagyarmati érdekeltségű eredményről kaptunk hírt, a Piszkos 12 néven futó gárdában öt gyarmati csatlakozott egy rendőr csapathoz. Tóth Loretta, Dovicsin Péter, Laczkó Gábor, Zolnyánszki Norbert és Zolnyánszki Zsolt alakulata 19;40:01-es idővel teljesítették a távot, a 4-12 fős csapat férfi kategóriában a 122. helyen végeztek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s