Előnevezés mellett útvonalváltozás is lesz


TELJESÍTMÉNYTÚRA – Mátra teljesítménytúra 2016

Július 2-án, szombaton, négy távon rendezi meg immáron 9. alkalommal országos  teljesítménytúráját a Parádi László által vezetett Pásztói Szabadidő SE természetjáró szakosztálya.

Megyénk legnagyobb létszámú túrarendezvénye a Mátra  60/40/30/15 nevet viseli. Idén a szervezők a lebonyolítást tekintve a korábbi évekhez képest több változást léptetnek életbe. A legfontosabb, hogy a rendezvény bármelyik távját, csak előnevezéssel- melynek határideje június 26.- lehet majd teljesíteni. Előnevezni a Muzsla.hu honlapon lehet.

Mind a négy távot Pásztóról a rendezvénynek otthont adó Tittel Pál kollégiumból szabad rajtolási idő figyelembe vétele mellett indítják el mezőnyt és a túrázók ide is érkeznek vissza. Kivétel  a 60 km-es táv, ott reggel 6 órakor tömegrajttal indítják el a mezőnyt.

A leghosszabb távot  60 km az eddig is nagy szintkülönbségek mellett egy a táv elején  lévő útvonal módosítás miatt a Muzsla és a Havas hegycsúcsok között tovább növelték, így a távolságra adott 16 órás szintidő mellett a részvevőket több mint háromezer méteres szintkülönbség is várni fogja. Az eddigi két 15 kilométeres Mátrakeresztest érintő túra útvonal megszűnik, helyette egy Pásztó- Nagy Rózsás-Hideg kút-Gortva-Jójárt kilátó-Nyikom nyereg-Nagy Rózsás-Pásztó-körtúrát ajánlanak ki az érdeklődők számára. Aki szintidőn belül teljesíti a túra bármelyik távját az  teljesítményének elismeréseként a célban oklevelet és emlékkitűzőt vehet át.

 

Forrás: Cz.Z.J

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s