Hat szeren forogtak a tornászok


TORNA – Nyári tábor Salgótarjánban

Hatalmas hagyományai vannak már a salgótarjáni nyári torna tábornak, melyet immáron 22. alkalommal rendeztek meg a Madách Imre Gimnázium tornatermében. GALÉRIA és VIDEÓ

DSC_0545

A népszerű tábornak több célja is van, hiszen amellett, hogy a város tornász versenyzőit képzik, és nevelik, kiválasztják az utánpótlást adó fiatalokat, a legkisebbekkel pedig megszerettetik a tornát, mint alapsportágat. Az egy hét azoknak is segítséget nyújthat, akik sport szakon szeretnének továbbtanulni, de a testnevelés órákon nem kaptak elég felkészülést a tornagyakorlatok elsajátításához.

Idén a résztvevők hat szeren (talaj, trambulin, szekrény, gerenda, alacsony nyújtó és felemáskorlát), folyamatos cserével dolgoztak. A szakképzett edzők mellett korábbi tanítványok, versenyzők segédkeztek abban, hogy mindenki biztonságos körülmények között gyakorolhasson. Az 56 gyermekkel 8 nevelő foglalkozott a különböző helyszíneken. A kis tornászok életkora rendkívül széles skálám mozgott, hiszen 5 és 18 éves is volt a keretben. Nem csak Salgótarjánból jelentkeztek a táborba, hanem tehetséges tornászok érkeztek Szécsényből, Mátranovákról, Budapestről, de még Szlovákiából is.

Nagyon jó hangulatú a tábor – nyilatkozta Ringeisen Andrásné, a tábor vezetője. – Ebben a környezetben lehet megtanítani és megtapasztalni a sport közösségformáló erejét, az egymásra figyelést és egy-egy nehéz elem sikeres végrehajtását. Versenyzőinkkel, a Gagarin DSE tornászaival ilyenkor jutunk hozzá valamennyi versenyszerhez, illetve kiegészítő eszközökhöz, amelyek a biztonságos mozgástanításhoz nélkülözhetetlenek.

A tábor zárónapján a gyerekek egy bemutató során mutathatták meg, hogy miket is tanultak az öt nap alatt.

Album

DSC_0543

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s