Bartkó korcsoportja élmezőnyében


ATLÉTIKA – Újonc és serdülő országos és Budapest-bajnokság

Fedett pályás teljesítményt megismételve, Bartkó Virág, a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) futója egy ezüst-, és egy bronzéremmel (valamint egy aranyjelvényes szinttel és két egyéni csúccsal) tért haza Debrecenből, az újoncok magyar bajnokságáról.

Az impozáns Gyulai István Atlétikai stadion látta vendégül az ország serdülő (14-15 évesek) és újonc (13 évesek) korcsoportos atlétáit, a tét nem kevesebb volt, mint az idei egyéni bajnoki helyezések eldöntése. A kétnapos debreceni ob-n 64 versenyszámban találkoztak egymással a legfiatalabbak, a bajnoki dobogó legfelső fokára 30 szakosztály atlétái állhattak fel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bartkó Virág (166-ossal, SAC) két érmet nyert a bajnokságon

Bartkó Virág – csakúgy, mint a februári fedett pályás bajnokságon – 600 méteren harmadik, míg 2000 méteren a második helyen végzett. Kadlót Zoltán tanítványa mindkét számban új egyéni csúcsot futott, és a hosszabb távon magasan az aranyjelvényes szinten belül ért célba.

A balassagyarmati Vitalitás SE három kalapácsvetője is sporteszközt ragadt Debrecenben. Fábián Gábor tanítványai közül a rutinosabb Szrenka Viktória mellett ketten egyelőre a versenyek hangulatával ismerkedtek.

A korcsoport Budapest-bajnokságán a SAC három fiatalja is így tett, a klub új szakosztályának képviselőiként sprint és ugró számokban is a középmezőnyben kezdték meg a versenyzésüket. Itt Bartkó Virág is rajthoz állt, de mivel senki nem tudta vele tartani a lépést, magabiztosan győzött 2000 méteren.

Nógrádi eredmények.

Országos bajnokság, Debrecen (07.09-10.).

Újoncok. Lányok. 600 méter (19 induló): 3. Bartkó Virág (SAC) 1:43,0 perc. 2000 méter (13): 2. Bartkó Virág 6:52,93. Kalapácsvetés (2 kg, 7): 7. Kormány Kinga (Vitalitás SE) 26,00 méter.

Serdülők. Lányok. Kalapácsvetés (3 kg, 13): 9. Szrenka Viktória 41,51 … 12. Lengyel Katalin (mindketten Vitalitás SE) 16,78.

Budapest-bajnokság, Ikarus pálya (06.24.).

Újoncok. Lányok. 2000 méter (7): 1. Bartkó Virág 7:00,29 perc. Fiúk. Távolugrás (20): 11. Juhász Áron 4,28 méter.

Serdülők. Fiúk. 100 méter, 2. időelőfutam: 4. Szabó Dávid 12,48 mp. Magasugrás (5): 5. Lehoczki Botond (valamennyien SAC) 1,45 méter.

Galériák:

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s