Fülekpüspöki siker Taron


LABDARÚGÁS – I. Testvértelepülési kupa

Taron, szombaton késő délelőtt rekkenő hőségben vette kezdetét az I. Testvértelepülési labdarúgókupa küzdelme. A házigazda együttes mellett ezúttal Egyházasdengeleg, Szurdokpüspöki és a szomszédos Szlovákiából Fülekpüspöki csapata alkotta a négyes tornát.

A torna létrejöttével kapcsolatban a küzdelmek megkezdése előtt Tar polgármesterétől Turopoli Zsolttól megtudtuk, egy szerbiai önkormányzati látogatáskor vetődött fel kérdés a túlnyomórészt magyarok által lakott   kistelepülésen Bajsán, hogy a sport területén egy labdarúgó mérkőzés során találkozzon egymással a két település csapata. Már az időpontot is kijelölték, miközben a mérkőzés helyett inkább egy négyes torna szervezésébe fogtak, amikor két héttel ezt megelőzően technikai problémák miatt a szerbek lemondták a részvételt. A tari polgármester egy gyors váltást követően egyházasdengelegi társát Berkes Balázst kérte fel a negyedikként a részvételre, akik igent mondtak a szereplésre, így nem lett foghíjas a torna.

Kánikulai hőségben játszottak a csapatok

Kánikulai hőségben játszottak a csapatok

A tari sportpályán a helyi polgárőrök felügyelete mellett egy hatalmas sörsátorban állították fel a labdarúgótorna „központját” melyet a tűző napsugár miatt szinte mindannyian ki is használtak. A focitornán a négy csapat településének polgármestere, így Noskó László (Fülekpüspöki), Berkes Balázs (Egyházasdengeleg), Turopoli Zsolt (Tar), Pintér Ervin (Szurdokpüspöki) is ott volt a sportrendezvényen. Sőt, Berkes Balázs ezúttal mezt és focicsukát húzva erősítette csapatát, de nem sok hiányzott ahhoz, hogy a hajdani Püspöki csapat 1-es számú mezének viselője Pintér Ervin is, látva csapatának első találkozójuk második percében kapushibából bekapott találata után, hasonlóan cselekedjen, de végül maradt szurkolóként a partvonalon túl. A torna első két mérkőzésére a játékvezetők mögött, a csapatok előtt, a települések polgármesterei is elkísérték a térfél közepére együtteseiket. Ez a Tar-Szurdokpüspöki találkozón kibővült a rendezvényre kilátogatott és ott kezdőrúgást elvégző Becsó Zsolt országgyűlési képviselővel.

Máté Renátó (Fülekpüspöki) lett a torna gólkirálya

Máté Renátó (Fülekpüspöki) lett a torna gólkirálya

A küzdelmek során minden mérkőzését úgy nyerte meg az érintett csapat, hogy ellenfelének egyszer sem sikerült hálóba találnia. A torna mérkőzéseit Bacsa Attila, Nagy István,Szabó Tibor, Reviczki János dirigálták végig.

A tari nagypályás 2×35 perc játékidejű torna végeredménye:

Fülekpüspöki-Egyházasdengeleg 5-0 (3-0), Tar-Szurdokpüspöki 2-0 (2-0)

3-4. helyért: Egyházasdengeleg-Szurdokpüspöki 0-6 (0-1)

Döntő: Tar-Fülekpüspöki 0-7 (0-4)

Az I. Testvértelepülési torna végeredménye: 1. Fülekpüspöki, Szlovákia (Mátyás Marek, Varga Sándor, Máté Márió, Brusznyay Tamás, Farkas Richárd, Rapi Zsolt, Juhász Gyula, Bogdány József, Máté René, Relák Dominik, Máté Péter, Mede Zoltán, Bogdány Henrik, Danyi Attila, Tisler Szabolcs, edző: Szekér István), 2. Tar, 3. Szurdokpüspöki, 4. Egyházasdengeleg.

A gólkirályi címet ezúttal Szimler Bence és Máté René között „szétlövéssel”, büntetőrúgásokkal döntötték el, melynek végén a szlovákiai csapat játékosa Máté René örülhetett.

Forrás: Cz.Z.J.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s