Tovább színesedik a futópaletta


ATLÉTIKA – Losonc-Salgótarján maraton, augusztus 20-án

Az utóbbi időszakban több salgótarjáni futóverseny is bekerült a versenynaptárba, és augusztus 20-án tovább bővül a kínálat. Ekkor rendezik meg ugyanis első alkalommal a Losonc-Salgótarján maratont, amit egyéniben és négyfős váltóban is lehet majd teljesíteni. KIÍRÁS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A hosszú futások, kocogások hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és a nógrádi megyeszékhely környékén is egyre nagyobb a kínálat az utcai, illetve terepfutó versenyekre.

Az Október 23-ai emlékfutást idén már 25. alkalommal rendezik majd meg, a Megyeháza környékén több ezren szoktak futni a bárki számára bevállalható távokon, és a sportegyesületek váltói is egymásnak feszülnek.

Június közepén tizedik alkalommal „másztak fel” a futók a város környékének legmagasabb pontjára, a rendhagyó uphill futás győztesei méltán érdemelték ki a Karancs Királya címet.

Április végén már a 8. Zenthe Ferenc emlékfutást rendezték meg a festői szépségű Salgói vár körül, a – kétszeres olimpikon hosszútávfutó – Mecser Lajos nevével fémjelzett rendezvényen a 2,2 kilométeres körökből lehet egyet, vagy akár többet is bevállalni.

Hagyománnyá kezd alakulni, hogy pünkösdkor a futók hosszában lepik el a várost, a Salgótarjáni AC félmaratoni csúcstartójának, Kadlót Zoltánnak a tiszteletére idén második alkalommal lehetett teljesíteni a több mint 21 kilométert, vagy éppen az 5 kilométeres betétfutamot.

DSC_0145

A város önkormányzatának kezdeményezésére tavaly a Tanévnyitó fesztivál keretében is beütemeztek egy futóversenyt, ami a Fő tér és a Szerpentin út környékén, két távon vezetett a késő nyári estében.

Az eddigi legfiatalabb verseny a Futapest sportiroda krosszafutó sorozatának salgótarjáni állomása. Májusban a Tóstrand és a Medves-fennsík közötti legendásan kemény terepen (többek között Mecser Lajos és Kadlót Zoltán is itt készült a nagy versenyekre) idén először várta három táv a közel kétszáz érdeklődőt (5 km, 11,3 km, 20,9 km).

Augusztusban végre a leghosszabb táv, a maraton kedvelői is megtalálhatják számításukat, a Losonc és Salgótarján közötti útszakaszon (Fülek érintésével). Idén a szlovákiai település ad otthont a rajtnak, de a tervek szerint ez évről-évre váltakozik majd. Az eredményhirdetésnek a nemzeti ünnep apropójából rendezett műsor keretében biztosítanak helyet a Fő téren. Aki sokallja a több mint 40 kilométeres távot, össze is állhat futótársaival, és egy 4×10 kilométeres váltóban is nevezhet.

A két város futói egyébként jó kapcsolatot ápolnak, hiszen a losonci karácsonyi futóversenyre (idén a 49. verseny jön) évtizedek óta járnak már át salgótarjániak.

Van tehát kínálat azoknak, akik szeretnek futni, már csak egy rekortán pálya hiányzik, hogy visszakerüljünk az atlétika térképére…

Losonc- Salgótarján maraton versenykiírása 2016

Az esemény szlovák nyelvű profilja

13691089_1661966984129421_1253730270262620948_o

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s