Folynak az előkészületek


ATLÉTIKA – Nemzetközi Nógrád Maraton

Mint arról korábban beszámoltunk, augusztus 20-án első alkalommal rendezik meg a nemzetközi Nógrád Maratont, Losonc és Salgótarján között, amelyre kedvezményesen még 15-éig, hétfőig lehet nevezni. Bár egy maratont nem pár nappal a rajt előtt írunk be a naptárunkba, a váltót még a kocogók is nyugodtan bevállalhatják.

A két város önkormányzata hagyományteremtő szándékkal szervezi meg a versenyt a nemzeti ünnepünkön, de a viadal szlovák részről is jól illik az éppen akkor zajló losonci városi napok rendezvénysorozatba. Az idei verseny főszervezője a szlovákiai település, ezért a verseny rajtja is ott lesz 15 órakor, míg a cél a salgótarjáni Fő tér lesz (időlimit: 5 óra). A maraton útvonala: Losonc, Fülekkelecsény, Fülekkovácsi, Perse, Sávoly, Fülek, Fülekpüspöki, Ragyolc, Sátoros, Somoskőújfalu, Salgótarján, a szervezők öt kilométerenként készülnek frissítővel.

A különböző kategóriákban (férfiak 18-39 év, 40-49 év, 50-59 év, 60 év felett; nők 18-39 év, 40-49 év, 49 év felett) lebonyolításra kerülő maratoni táv mellett három váltó kategóriában is lehetőséget biztosítanak a szervezők a futás szerelmeseinek. Férfiak, nők és vegyes kategóriában négy futónak kell (3×10 km és 1×12,195 km) egymást váltania.

A kedvezményes nevezési határidő augusztus 15-ig tart, a maratonra 17 eurót, a váltófutásban indulóknak 50 eurót kell fizetniük. Az ezután nevezők 20, illetve 60 eurót fizetnek az indulásért. A versenyre nevezni a www.behsity.sk internetes oldalon lehet, ahol a versenykiírás és a regisztrációs oldal magyar nyelvű fordítása is megtalálható.

A versenykategóriák győztesei pénz- és tárgyjutalom díjazásban részesülnek (50, 35, 15 euró), míg az abszolút női és férfi egyéni értékelés dobogósai 150, 100 és 50 eurót nyerhetnek.

A lebonyolítással kapcsolatban a verseny magyarországi szervezője, a Közművelődési Nonprofit Kft. munkatársai tudnak segíteni, a 32/310-503-as telefonszámon.

Poster_lucky (1)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s