Felemás szezont zártak


VÍVÁS – Változások a Galba Árpád Vívóegyletnél

Nemrég véget ért az előző szezon a salgótarjáni Galba Árpád Vívóegyletnél, a magyar olimpiai sikerek „oldalvizén” szétnéztünk hát, milyen eredményeket értek el a nógrádiak az elmúlt évadban.

A klub jelenlegi legjobb vívója, Majcher Emese egy komolyabb térdsérüléssel bajlódott a szezon során, ami rányomta bélyegét a szereplésére is. Az Olimpici GP sorozatban így is el tudott csípni egy nagydöntős helyezést, Békéscsabán 66 gyermek vívó között végzett a nyolcadik helyen. A Balatonfüreden lebonyolított korosztályos országos bajnokságra 67-en neveztek, a salgótarjáni lány makulátlan mutatóval zárta a csoportkört, de a legjobb 16 közé már nem került, a 18. helyen zárt. Az Olimpici ranglistára 151 vívó került, Emese végül a 25. pozíciót szerezte meg. A vidékbajnokságon két korcsoportban is pástra állt, és mindkét elszámolás végén a hetedik helyen végzett, míg a diákolimpiai döntőn egy 13. hellyel gyarapodott.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Majcher Emesét az ősztől már nem Vertich Tamás készíti fel

Emeséhez tartozó hír, hogy a szezon végén klubot váltott, és az őszt már a fővárosi BVSC színeiben kezdi meg. Mint tudósítónknak elmondta, itthoni edzőjének, Vertich Tamásnak rengeteget köszönhet, aki 9 évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni az akkor még mindössze 4 éves Emesével, de a fiatal lány azóta országos versenyeken elért szép érmekkel is meghálálta a munkát.

– Nehezen élem meg ezt a váltást. Hálás vagyok mindazért, amit értem tett, főleg hogy már ilyen kicsi korban elkezdhettem vívni. Ez a 9 év nem tűnik olyan soknak, de az a munka, amit ez idő alatt közösen elvégeztünk, az rengeteg. Amikor nehéz volt és fájt, akkor jött hátulról a hang; „gyerünk, csináld, képes vagy rá”. Volt, hogy jöttek a sikerek és voltak mélypontok is, de Tamás bácsi mindig segített kimászni belőle. Különösen szoros a kapcsolatunk, és továbbra is számítok a tanácsaira. Már három évvel ezelőtt elkezdte egyengetni a BVSC-s átigazolásomat, akkor még csak asszózni küldött fel a fővárosba. Folytatom a megkezdett munkát, de nem fordítok hátat Salgótarjánnak, ha lehetőséget kapok rá, akkor szeretnék vissza-visszajárni a galbásokhoz vívni. Büszke vagyok rá, hogy Vertich tanítvány lehettem. Remélem, nem okozok csalódást és szeretnék olimpiai döntőt vívni a MESTEREM előtt, ezzel mondani köszönetet mindazért a sok jóért, amit kaptam tőle, és a salgótarjáni vívástól – zárta beszélgetésünket Emese.

A Galba két másik versenyzője is az Olimpici korosztályban érdekelt, a Horváth Attila edző által felkészített Gajdár lányok közül Fanni legjobb idénybeli helyezése egy 22. volt, míg a bajnokságon a 25. helyen zárt. Testvére, Eszter az 53. pozícióban végzett az ob-n. Fanni a vidékbajnokságon és a diákolimpiai döntőn is érdekelt volt, ezeken 9., illetve 19. helyet szerezve.

Az idősebb korcsoport eredménylistát böngészve is találkozhatunk salgótarjáni érdekeltséggel, hiszen a már Angliában tanuló Mihály Zoltán egy felnőtt válogató viadalon az 56. helyet szerezte meg, míg a Szilveszter Kupán egy bronzérmet akasztottak a nyakába.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s