Megcélozták a bajnoki címet


LABDARÚGÁS – Szétnéztünk Taron

Jó egy évvel ezt megelőzően sokan csak legyintettek arra, hogy a településen ismét lesz foci, beindul a sportélet. Nos, a kétkedőknek nem lett igazuk. A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság Keleti csoportjába benevezett együttes menetközben nem lépett vissza a bajnokság küzdelmétől, mint azt tette néhány más csapat, hanem remek teljesítményt nyújtva újoncként az idény végén megszerezte a bronzérmes helyezést. Az új szezon indulása előtt pedig már a bajnoki cím elérését célozták meg. Az elért eredményekről és a jövőről Tóth József labdarúgó edzővel beszélgettünk.

Tóth József játékosedző

Tóth József edző túl az ötödik X-en, ha szükség van csereként hasonló korú játékostársai Balogh Tibor és Ravasz Tibor mellett csapata rendelkezésére fog állni

Edzőként, miként értékeli csapata teljesítményét?

 

-Korábban is figyelemmel követve a csoport eredményeit én nagyjából erre az eredményre számítottam. A bajnokság előtt nem kis szervező munkámba került, hogy rászedjem azokat a játékosokat az újrakezdésre, legyen az helyi, vagy a környező településen élő, akik korábban itt fociztak. Sikerült, bár az elején még a legfontosabb cél az volt, hogy az általam összeállított csapat játékosai a pályán és azon kívül is összeszokjanak, megbarátkozzanak egymással. A csapat végül is jól teljesített, bronzérmesek lettünk.

A bajnoki küzdelmek során mely játékosaival volt elégedett?

-Egyénileg Bózsár Attilát emelném ki, személyében van egy kiváló hálóőrünk,de védelmünknek is köszönhetően az ellenfél csatárai nem sokszor tudták a labdát a mi kapunkba juttatni.(a bajnokság küzdelmei során a legkevesebb gólt kapták. a szerz.) Elől meg két csatárunk a csoport gólkirályi címét 24 találattal megszerző Szőke Viktor illetve a 3. helyen végzett Figura Gábor (18 gól) eredményességét emelném ki. Mellesleg ez egy csapat, így mindenki teljesítményével, na és a hozzáállásával, az edzéslátogatottságával is elégedett vagyok.

És a létesítmény?

– Szerencsére a sportlétesítményünk, így a játéktér melletti sportöltöző is átvészelte a hosszú szünetet. Ezt, újfent sikerült olyan állapotba hozni, hogy ma már akár magasabb osztályú bajnoki mérkőzések lebonyolítására is alkalmas a tati sportlétesítmény, de jelen szövetségi határozat szerint, mi hiába nyernénk meg a III. osztályban a bajnoki küzdelmet, nem tudnánk magasabb osztályba lépni, mert nincs ifjúsági együttesünk.

Lehet erre megoldást találni?

-Én, a jövőben javasolni fogom a megyei szövetség felé, ne tegyék kötelezővé az ifjúsági csapat szerepeltetését a megyei II. osztályban, viszont akinek lehetősége van ettől fiatalabb, mondjuk serdülő csapatot indítani a korosztályos bajnokságban, annak egy jó szereplés esetén, adják meg a magasabb osztályba való kerülés jogát.

Nálunk, is mint több más településen fut a Bozsik program. Az itt játéklehetőséghez jutott gyerekek előbb-utóbb kiöregednek ebből a csoportból, így közülük is tudnánk annyi fiatalt összeszedni, akik egy csapatot alkotva részt vehetnének a korosztályos bajnokság küzdelmében.

Hamarosan kezdetét veszi a 2016/2017. évi bajnoki szezon. Taron is lesznek új játékosak vagy csak régiekre tud majd alapozni?

-Neveket még nem szeretnék említeni, de lesz egy-két új játékosunk, akikkel minden bizonnyal tovább fogunk erősödni

Akkor leírhatjuk azt, hogy a Tar együttese mégiscsak a megyei III. osztály Keleti csoportjának a bajnoki címére tör?

-Ha továbbra is ilyen remek lesz a heti két alkalommal általam tartott edzések látogatottsági száma (10-15 fő), akkor nem lesz elérhetetlen számunka a bajnoki cím megszerzése.

Forrás: Cz.Z.J.

Tar SE

Tar bronzérmes csapata. Álló sor: Göröcs Tamás, Kovács Tamás, Szabó István, Szőke Viktor, Ludányi Zoltán, Maróti Tamás, Ravasz Tibor, Balogh Tibor (technikai vezető). Alsó sor: Bózsár Attila, Szőke Ádám, Laczkó Zsolt, Vincze Zoltán, Figura Gábor, Tóth József (játékos-edző), Holtner Róbert, Bangó Kálmán. A képről hiányzik: Nagy Zoltán, Bibók Balázs, Figura Ferenc, Sándor Bence

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s