Sikeresen debütált a rendezvény


ATLÉTIKA – I. Nemzetközi Nógrád Maraton

Nagyszerű rendezés, tikkasztó meleg, lelkes szurkolók és kemény futók. Ezek jellemezték a nemzeti ünnepünkön, első alkalommal megrendezett Nógrád Maratont, melyet Losonc és Salgótarján között rendeztek meg. A debütálás mindenképpen sikeresnek nevezhető, remélhetőleg hosszú életet él meg a rendezvény. ALBUM és JEGYZŐKÖNYV

DSC_0494

Az abszolút egyéni győzelmet szerző egri Pap Csilla, még mielőtt faképnél hagyta a férfi győztest

A versenyt több hónapos készülődés előzte meg, és egy megállapodás is született a két település között, amely szerint a viadal évente megrendezésre kerül majd. Az alapötlet a – nálunk is nagy népszerűségnek örvendő – karácsonyi futóverseny atyja, Pavol Baculík, Losonc polgármester-helyettesének fejéből pattant ki, aki a salgótarjáni sportreferens Szolnoki-Takács Eszterrel egyetemben a versenyigazgató posztot is ellátta. A szervezésbe az útvonalra eső községi és városi hivatalok, a rendőrség, a tűzoltóság, a mentők és civil kezdeményezések sora kapcsolódott be.

Idén Losonc volt a rendező, ezért a verseny rajtjának is a szlovákiai település adott otthont. Az ottani városi napok alkalmából életre hívott utcai vásár és programsorozat részeként rajtolt el a futás.

DSC_0488

A Zenit SE váltója ért legelőször célba

A távot egyéniben és négyfős váltóban lehetett teljesíteni, előbbiek összesen hét különböző korosztályi kategóriába nevezhettek. A hagyományteremtő versenyre előzetesen több mint ötvenen jelentkeztek be, a többségük Nógrádból és a környező településekről, de érkeztek futók Nyitráról, Zsolnáról és Svitből is. A futás a Losonc, Fülekkelecsény, Perse, Bozita, Sávoly, Fülek, Fülekpüspöki, Ragyolc, Sátorosbánya, Somoskőújfalu, Salgótarján útvonalon haladt.

A futókat az útbaeső településeken a községi hivatalok munkatársai, a polgármesterek, illetve önkéntesek sora fogadta, és nem kis számban szurkoltak a helyi lakosok is. Fülekpüspökiben zenekar, Ragyolcon a Nógrád Táncegyüttes és a Jázmin Női Énekkar tagjai köszöntötték a futókat.

A szervezőket dicséri, hogy a több mint 42 kilométeres szakasz valamennyi kereszteződésében állt valaki, aki biztosította a balesetmentes versenyzést, és számos frissítőállomás is várta a futókat.

DSC_0527 (1)

A pásztói Zólyomi Kingáé lett a legjobb nógrádi egyéni idő

Az első alapidőt az egri színeket képviselő Pap Csilla állította fel, aki okos versenyzéssel szerezte meg az abszolút első helyet, valamennyi férfi társát is maga mögé utasította, ideje 3;17:35,5 óra lett. A leggyorsabb férfinek a tornaljai Ján Ďuran (ŠK Tempo) bizonyult, aki ezzel a férfiak versenyének első helyezettje lett 3;26:35,2 órával. A harmadik legjobb idő (3;32:52,9 óra) már egy nógrádi futóhoz, a pásztói Zólyomi Kinga nevéhez köthető.

A vegyes váltók mezőnyének élén a Zenit SE alakulata végzett, 2;52:15,5-ös idővel, a nagykürtösiek két csapata előtt. A férfi váltók versenyét a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) váltója nyerte meg 3;00:53,7-es idővel a ragyolciak, valamint a magyarországi „4 for the force” előtt. A nőknél csak a SAC tudott váltót kiállítani, ők 3;18:50,3-as idővel értek célba. Bár versenyen kívül, de a losonci Nordic Walking Club gyalogos csapata is teljesítette a távot, 5;19:53,6 órás idővel.

A salgótarjáni Fő téren lebonyolított eredményhirdetésen a díjakat Pavol Baculík losonci, illetve Dániel Zoltán salgótarjáni alpolgármesterek adták át a dobogósoknak, akik a pénzdíjak mellett tárgyjutalmakban is részesültek.

Jövőre a nógrádi megyeszékhely ad otthont a rajtnak, ami azt jelenti, hogy – a változó pályaszint miatt – új pályacsúcs születik majd.

Érdemes megjegyezni, hogy ha augusztus 20., akkor Nógrád Maraton!

GALÉRIA

A Körkép.sk beszámolója, fotói

Eredménylista

Az esemény facebook-profiljának fotói

Reklámok

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Időben nevezzünk! | Nógrád sportja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s