Együttműködés a célokért


KÉZILABDA – Németh András bemutató edzése

A sikeres nyári strandkézilabda szezon lezárást követően a Salgótarjáni Strandépítők KC női és férfi játékosai áthangoltak a teremkézilabdára. Mindkét gárda augusztus első napjaiban kezdte meg a felkészülést a következő idényre. Az alábbiakban a női csapat háza táján néztünk szét. GALÉRIA és VIDEÓ

Az egyesület mindkét szakosztálya a magyar bajnokság harmadik osztályában, az NB II-ben szerepel majd, az első összecsapásokat szeptember közepén rendezik. Mivel a hölgyek és az urak célja is a másodosztály elérése, az erősítések sem maradhattak el.

A Tarjáni Szilvia által vezetett női csapatnál egy komoly együttműködés is segíti a munkát, hiszen a klub szoros kapcsolatot épített ki a legmagasabb osztályban szereplő Ipress Center-Vác csapatával. A napokban a klub szakmai igazgatója, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Németh András is ellátogatott Salgótarjánba, ahol egy bemutató edzés keretében kapcsolta be játékosait az itteni munkába.

A kettős igazolásokkal rendelkező váciak mellett is vannak új érkezők, így jól sikerült a tavaly a Pest megyei bajnokság harmadik helyén végző fiatal játékoskeret megerősítése.

– Az elmúlt évi terembajnokságban sikerült elérni a kitűzött célt, azaz az NB II-es bajnokságba való feljutást – értékelt tudósítónknak Rácz Viktor, a klub elnöke. – Ez az év egyébiránt arra volt jó, hogy új csapatot építsünk, számos fiatal tehetséges játékost sikerült beépíteni a felnőtt keretbe, akik remélhetőleg hosszú távon alkothatják a csapat gerincét.

DSC_0542

Horváth Alexa (felül) is hisz a célokban, így hazaigazolt

– Az edzői karra sem lehetett panasz…

– Tavaly Tarjáni Szilviának adtuk meg a lehetőséget, hogy visszajuttassa a lányokat az NB II-be, és letegye az új csapat alapjait. Mivel ennek a kihívásnak megfelelt, így továbbra is vele képzeljük el a jövőt, mind a felnőtt, mind pedig a junior csapat élén. Utánpótlás bázisunkat szeretnénk kibővíteni, aminek női vonalon Szabóné Sipos Éva lesz a koordinátora. Erre a feladatra a tapasztalata, kapcsolatai révén ő a legmegfelelőbb személy. Emellett továbbra is ellátja a gyermekbajnokságban induló U13-as csapatunk edzői feladatait is. Az edzői karban is történik fiatalítás, a serdülő csapatunk felkészítését Szabó Evelin fogja vezényelni, aki a strandkézilabda utánpótlás területén már bizonyított. A női szakosztályunk vezetését továbbra is Hadfi András fogja ellátni, Torják Tibor technikai vezető segítségével.

– Milyen változások történtek a játékoskeretben?

– Távozó játékosunk szerencsére csak egy van, tehetséges fiatal kapusunk, Hadfi Grétát leigazolta a Fradi, neki sok sikert kívánunk a jövőben. A rövid-, és középtávú terveink érdekében a csapatot több poszton is meg kell erősítenünk, hogy az előző bajnokságban összekovácsolódott erős sorunk mellett, további két minőségi sorral tudjunk felállni. Ennek érdekében két új igazolást és egy visszatérőt sikerült megnyernünk magunk mellé, valamint négy kettős játékengedéllyel rendelkező játékos fogja segíteni a csapatot az NB I/B-s Gödről. Nagy erőket mozgósítottunk meg, hogy a salgótarjáni nevelésű Horváth Alexát hazacsábítsuk, a Vácot, a Vasast és az Inárcs-Örkényt megjárt bal kezes játékos kulcsszerepet kaphat jobbszélen és jobbátlövőben, ezen kívül reméljük, hogy vezéregyéniség is lesz magasabb osztálybeli tapasztalatával. A másik igazolásunk Garamvölgyi Eszter, aki balassagyarmati nevelés, de már nyáron a strandkézilabda csapatunkat erősítette, rá elsősorban átlövő poszton és védekezésben számítunk. A visszatérőnk pedig kapusunk, Csiki Andrea, aki tapasztalatával, rutinjával megoldhatja a hátsó alakzat stabilitását. A Göd NB I/B-es csapatából – a váci együttműködésünk révén – kettős játékengedéllyel érkeznek játékosok, több posztra. A váci beállós Paróczi Sára és az irányító Maglódi Nikolett is rétsági nevelések, Kemenczik Martina balátlövő, míg Sztranyan Ágnes kapus posztra érkezik.

DSC_0531

Németh András tapasztalata rengeteget érhet

– Mit lehet tudni a Váccal kapcsolatos együttműködésről?

– A már említett rövid távú tervünk a magasabb osztályba, azaz az NB I/B-be való feljutás, amelyet 1-2 éven belül szeretnénk elérni. Az idei célkitűzés a dobogós helyek valamelyikének elérése. A középtávú tervünk egy széles alapokon álló, Nógrád megyei utánpótláspótlás bázis kiépítése, amely hosszú távon garancia lehet a minőségi, közönségcsalogató női kézilabdára, városunkban és megyénkben. Ezen terveink megvalósításában alapvető segítséget fog nyújtani nekünk a Ipress Center-Vác NB I-es gárdája, élén Németh András szakmai igazgatóval, akivel közösen szeretnénk kiépíteni, és hosszú távon fejleszteni az utánpótlásbázist. Az együttműködésünk során az utánpótlás bázisból kikerülő tehetséges játékosok elkerülhetnek a Vác által 2017-ben, vagy 2018-ban alapítandó kézilabda akadémiára. A Vác sportszakmailag is segíti működésünket, valamint szükség szerint kész felnőtt játékosokat biztosít részünkre a jövőben. Ennek az együttműködésnek az első lépése a múlt heti, Németh András által tartott edzés, amely rendkívül megtisztelő volt egyesületünk részére, és óriási élmény a női játékosainknak.

– Mi a következő hetek programja?

– A felkészülésünk három héttel ezelőtt indult el, a hét végi mátraházai edzőtáborozás során próbáljuk minél jobban összecsiszolni az újakkal kiegészült csapatot. Az első bajnoki forduló szeptember 18-án, Komáromban lesz. Sajnos – a terveinkkel ellenében – nem tudjuk a férfiakkal egy napon játszani a hazai mérkőzéseket a kettős igazolások és a csarnok túlzott lefoglaltsága miatt. Így a női csapatunk szombatonként kora délután játssza majd a hazai mérkőzéseket, ahová várjuk szeretettel a szurkolókat. Bízunk benne, hogy hasonlóan szépszámú és lelkes közönségünk lesz, mint a Pest megyei bajnokság rájátszásában volt.

Album

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s