Most lehet válogatni


UTÁNPÓTLÁSSPORT – „A Sport Legyen a Tied!”

Az iskolakezdés környékén több családban is felmerül a kérdés; mit sportoljon a gyerek. A válasz megtalálását segíti „A Sport Legyen a Tied” elnevezésű rendezvénysorozat, melynek állomása szeptember 20-án, kedden másodízben látogat el a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága (EMMI SFÁT) a Nemzeti Sportfejlesztés koncepció részeként 2015. januárjában indította el „A Sport Legyen a Tied!” programot. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) koordinálásával útnak induló kezdeményezés fő célkitűzése, hogy országszerte segítse a sport beépülését a gyermekek mindennapjaiba, elősegítve ezzel a közreműködő sportági szövetségek utánpótlás-bázisának növekedését. A program továbbá a köznevelési intézmények sporteszköz állományának fejlesztésével támogatja az iskolai testmozgást, amelyek átadása során a legtöbb esetben a helyi egyesületek sportági bemutatóval igyekeznek a gyerekek figyelmét felkelteni sportolási lehetőségeikre.

„A Sport Legyen a Tied!” elősegíti és hozzájárul a fentebb említett utánpótlás korú gyerekek sporttal, mint életformával való megismertetését, valamint a programban részt vevő sportági szövetségekben kiváltott versenyengedélyek számának növelését.

A tavalyi salgótarjáni állomáson összesen 15 sportág kapott lehetőséget arra, hogy megkedveltesse magát a környék diákjaival, és ezzel növelje utánpótlásbázisát. A népszerű csapatsportágak (labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, röplabda) mellett a megyeszékhelynek sok szép sikert szállító egyéni sportágak (atlétika, tájfutás, triatlon, kerékpár, vívás, torna, cselgáncs, tenisz, tollaslabda, asztalitenisz) is bemutatkozhattak, de az érdeklődők egy szimulátor segítségével kipróbálhatták még a kajak-kenut is.

Az idei rendezvényen 10 és 14 óra között várják majd az érdeklődő fiatalokat, akiket csoportosan is utaztatnak majd az egyes tanintézmények.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s