Hugyecz Erik sikeres visszatérése


MOTOKROSSZ – Bajnoki záró futam

Egy komoly versenybaleset utáni műtét, az azt követő hosszú ideig tartó rehabilitáció után, hét végén, Gyálon az idei utolsó országos bajnoki futamon ismét nyeregbe pattanhatott a HTS KTM válogatott nógrádi motokrosszozója, a Szurdokpüspökiben élő 24 éves Hugyecz Erik.

A fiatal motorversenyző alig fél tucat edzéssel a háta mögött állt rajthoz, az ob futamon, miközben a korábbi MX2-ből (itt szerzett az elmúlt év során összetett országos egyéni bajnoki címet) átment az MX 1 osztályba, ahol motort is váltott. A záró ob futamon nagy meglepetésre 414-es rajtszámmal az új 450-es KTM tip. motorral a versenyző Hugyecz Erik diadalmaskodott.

kemeny-csatarozas-volt-a-ii-futamban

Kemény csatározás a versenyen FOTÓ: Gémesi Balázs

Gyálon a rekkenő hőség mellett a nógrádi motoros még nem volt 100%-os állapotban, így az edzéseket sem erőltette, de ezért ellenfélriasztóként ment egy pár gyors kört.

A szabadedzésen a két szlovén testvér mögött a harmadik, az időmérőn pedig negyedik helyen zárt.

hugyecz-orome-a-ii-futam-celjaban

Hugyecz Erik nyerte meg Gyálon a nemzetközi részvételű hazai ob záró versenyét.   FOTO: Nagy Norbert

Az első futam során másodiknak rajtolt, de már a második kanyarból az élen jött ki. A futam során végig az Irt testvérekkel csatázott, de Jernejt nem bírta tartani, így a második helyen ért célba. A záró futamban is másodikként rajtolt, de ekkor már a negyedik kanyarig kellett várnia, hogy élre tudjon „csapatni”. Egy komoly belső csatározás során megszerzett minimális előnyét próbálta megtartani, miközben tartalékolnia kellett a befutóra. Aztán, ahogy a körök fogytak a versenytársak se bírták jobban, így Hugyecz Erik az utolsó két körben már kicsit kiengedve óriási meglepetésként elsőként száguldott át a célkapun.

Hugyecz Erik: – Nagyon örültem, hogy ilyen jól sikerült a visszatérés. Nagyon élveztem a motorozást. Nekem most nagyon feküdt Izsold Zoliék pályakijelölése, melyet hibátlanra csináltak meg. A motorom nagyon jól működött, mindezt köszönöm egyesületemnek a HTS KTM-nek és Szendi Lászlónak. A telóm is tökéletes volt, ezért a dicséret Havasi Zoltánnak is kijár! Végezetül maximális köszönetem a támogatásért Horváth Lajosnak, a Havasi Suspensionnek, az Mxmanianak, az Mx-Flash-nek, Kőfuv-nak, BigK mx school by Németh Kornélnak, szüleimnek és barátnőmnek, továbbá a pásztói sportedzőnek Lőrik Csabának és Takácsné Salamon Katalinnak a rehabilitációmban nyújtott segítségért.

Hugyecz Erik a sikeres visszatérését követően hétvégén Opatovban indul, a cseh bajnokság következő fordulójában, majd jön a csapat-világbajnokság Maggiorában, ahol a háromfős magyar válogatottban a nógrádi motokrosszozó is helyett kapott.

Forrás: Cz.Z.J.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s