Újra felbőgnek a motorok


AUTÓSPORT – Rali Salgótarjánban

Szeptember 17-én és 18-án az autósport szerelmesei érezhetik majd elemükben magukat, ekkor ugyanis Salgótarjánba látogat a Rallye2 bajnokság, illetve a Historic kategória is a nógrádi megyeszékhely környékén versenyez. Szombat délután látványos prológgal indul a show, a megyeszékhely belvárosában.

salgo-rally-2010

Legutóbb 2010-ben lepték el ralisok Salgótarján belvárosát

A „Salgó 2016 a Grepton kupáért” elnevezésű rendezvény versenyközpontjának a Fő tér, és annak környéke ad majd otthont, és szombaton 16 órától a prológot is itt rendezik majd. Másnap aztán reggel 7 órakor felbőgnek a motorok, és a versenyautók ellepik a Salgótarján-Kazár-Vizslás, illetve a legendás Cered-Zagyvaróna szakaszokat, amiket a nap folyamán kétszer, valamint – kuriózumként – visszafelé is ennyiszer teljesítenek majd a pilóták, így összesen nyolc etap vár mindenkire. Mindkét nap látványos versenyeket láthatunk, természetesen térítésmentesen.

A nógrádi megyeszékhely rali történetét kevés rajongónak kell bemutatni, a legendás múltra visszatekintő Salgó Rallye-t már a hetvenes években is komoly nemzetközi versenyeként jegyezték szerte Európában. A Rallye2 bajnokság legutóbb 2010. májusában tette itt tiszteletét, akkor az Ifj. Bihari Péter-Konyári Zoltán duó volt a leggyorsabb egy Evo VIII-as Lancerral.

vizelli-karoly

Vizelli Károly Ladájával vezeti az abszolút bajnokságot

Az idei élmezőny rettenetesen szoros, ezért nagy dolgoknak kellene ahhoz történnie, hogy ne az október végi, ózdi záró futamon avassanak bajnokot. Így Salgótarjánban óriási küzdelemre, helyezkedésre lehet számítani a mezőny elején. Az abszolút tabella élén jelenleg a ladás Vizelli Károly – Vizelliné Jobbágy Éva páros áll, akik még a veszprémi (4. futam) győzelmükkel vették át a vezetést.

A Rally2 bajnokság abszolút élmezőnye 6 futam után: 1. Vizelli Károly (Lada) 135,5. 2. Neukirchner András (Honda) 122. 3. Szauer Gergő (Lada) 107. 4. Ifj. Fogarasi Attila (Honda) 72. 5. Papp László (Volvo) 63,5. 6. Jánosa Ákos (Citroen) 55. 7. Bodogán Ferenc (Lada) 51. 8. Hibján József (Citroen) 46,5. 9. Kolencsik Balázs (Peugeot) 25. 10. Zsebe Gábor (Skoda) 21.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s