Megadták a választás lehetőségét


UTÁNPÓTLÁSSPORT – „A Sport Legyen a Tied!”

Kedden – már második alkalommal – érdeklődő diákokkal, és sportágukat bemutató egyesületekkel telt meg a Salgótarjáni Városi Sportcsarnok. A Nemzeti Sportfejlesztés keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Sportért Felelős Államtitkársága a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) koordinálásával, valamint az érintett sportági szövetségekkel együttműködve bonyolította le „A Sport Legyen a Tied!” elnevezésű programsorozat nógrádi állomását. GALÉRIA

A központi koordinációval megvalósuló program az iskoláskorú gyerekek sportba történő széleskörű bevonása érdekében országos, sportágakat bemutató rendezvényekkel segíti a gyerekek sportágválasztását. A rendezvényeken átlagosan 20-25 sportág változatos és színes megjelenéssel, bemutatóval reprezentálja magát, melyek során a tanulók találkozhatnak élsportolókkal, valamint a legtöbb sportágat maguk is kipróbálhatják. Az eseményeken – ahol elsősorban az általános iskolák 1-4. osztályos tanulóinak részvételére számítanak – a gyermekek számára 1,5-2 órás aktív kikapcsolódást és mozgási lehetőséget kínálnak. Az egyes sportágakat a helyi egyesületek mutathatták be, országos szövetségük útmutatói alapján.

dsc_0140

Idén a karate tartott bemutatót

A salgótarjáni megnyitót követően idén a karate tarthatott egy bemutatót, majd az érdeklődő fiatalok elözönlötték az egyes sportágak standjait. Idén összesen 14 sportág várta a nógrádi megyeszékhely, illetve környezetének fiataljait. A kiemelt sportágak mellett (asztalitenisz, atlétika, judo, kajak-kenu, karate, kézilabda, kosárlabda, röplabda, tenisz, torna, tollaslabda, úszás) ezúttal a – Salgótarjánban széles utánpótlás bázissal rendelkező – kerékpár és tájfutás kapott még helyet.

A tanulók éltek is lehetőséggel, sorra járták a standokat, ahol rövid betekintést nyerhettek a sportágak sajátosságaiba, és ki is próbálhatták az egyes szereket, feladatsorokat. A város tanintézményei mellett a környező települések diákjai is részesei lehettek a programnak, őket külön buszokkal szállították a sportcsarnokhoz. Az egyes feladatok elvégzését követően a nebulók pecséteket kaphattak, amikért aztán különböző ajándékokat kaptak a búcsúzáskor. A rendezvényen sikeres sportolók is a sportáguk mellé álltak, feltűnt például a félmaratoni futás országos csúcstartója, Kadlót Zoltán, és a Salgótarjáni KSE kosarasai is.

dsc_0301

Mindent kipróbálhattak a diákok

Összességében elmondható, hogy ezzel a rendezvénnyel ismét jól járt mindenki. A diákok egy kalap alatt mindent kipróbálhattak, így könnyebb dolguk lesz, ha sportágat szeretnének választani maguknak. Az egyesületeknek pedig kiváló lehetőség volt arra, hogy közelebb vigyék értékeiket a tanulókhoz, és növelhessék bázisukat.

Galéria

Az MDSZ beszámolója

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s