Hármasugrók találkozása Somoskőn


ATLÉTIKA – Új-Zélandról érkezett

Kedves vendégeket fogadott a napokban Somoskőn Angyal János, az Ugrógála ötletgazdája és versenyigazgatója. Az egykori kiváló hármasugró, Ivanov Dragán látogatott haza Új-Zélandról.

balasi-peter-ivanov-dragan-es-angyal-janos-16

Régi barátok (balról): Balasi Péter, Ivanov Dragán és Angyal János

Az egykori vasasos Ivanov országos hármasugró csúcstartó volt, magyar bajnoki címmel rendelkezik, valamint két alkalommal is elnyerte a Testnevelési Főiskola „Jó tanuló, jó sportoló” elismerését.

A két jó barát 1973-ban találkozott utoljára, Szombathelyen, az országos vidékbajnokságon Ivanov nyert, Angyal pedig dobogós lett. Dragán másnap nekivágott a világnak és meg sem állt Új-Zélandig. Új hazájában 1979. és 1985. között az ottani atlétikai szövetség szakmai igazgatója volt. A 2004-es athéni olimpián Tonga szövetségi edzőjeként vett részt.

A nógrádi találkozóra Szolnokról ellátogatott Balasi Péter is, akivel Ivanov együtt volt ifjúsági válogatott, majd évtizedekig a Szolnoki MÁV atlétikai szakosztályának vezetőedzője volt. A barátok a közös élmények felidézése mellett meglátogatták a környékbeli nevezetességeket is, köztük a somoskői és a salgói várat, a bazaltömlést, valamint a geoparkot.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s