Sportolásra hívtak


SPORTNAP Pásztón

A város önkormányzata az elmúlt hétvégén Káposzta Csaba civil tanácsnok fő szervezésében az Iskolacentrumban második alkalommal rendezte meg a Családi és Sportnapot.

Idén is, az évtizedes múltra visszatekintő Fut a Dózsa illetve Fut a suli tömegsportrendezvényhez kapcsolódva kerültek kialakításra az események. Az utolsó pillanatban került be a programok egy kerékpáros bemutató, amely mint kiderült az idei esemény legnépszerűbb, legérdekesebb közönségszórakoztató produkciója címet érdemelte ki.

Egyébként már kora reggel a futóverseny előtt beépült a helyszín. Három iskola és öt sportegyesületi egység készülődött a főzőversenyre, miközben hatalmas ugrálóvár, trambulin csillámfestés, tűzoltó autó és egy vattacukor készítő várta látogatóit. Amint célba értek a futóverseny részvevői, a Zsigmond Király Általános Iskola aulájában Komáromi Tibor tavalyi közreműködése után, ismét egy birkózó egyéniség (idén elmaradt a sportági bemutató)illusztris sportoló, dr. Hegedűs Csaba birkózó olimpia bajnok tartott élménybeszámolót.

Kint az udvaron felállított nyitott sátrakban pedig kezdetét vette a Vajda Albert és Tódor Sándor által levezénylett rapidsakk bemutató. Mint megtudtuk a nap két legizgalmasabb találkozóját éppen a Tódor Sándor -Sevelya Virág illetve a megyei bajnok Bohati Tamás-Koltányi Imre csatája hozta. A futóverseny eredményhirdetését követően kissé elcsúszva az időben vehették birtokukba az asztaliteniszezők is a szokott „aulás” helyüket. Két asztalon az első bemutató mérkőzéseket Ispán Győző-Kosztovics Ottó és Csáktornyai Lajos-Csépe Róbert egyéni találkozó vezette be. Ezt követően a sportágat kedvelő diákok vehették birtokukba a pinpong asztalokat.

A szabadtéri bitumenes kézilabda pályán kissé megvárakoztatva a kíváncsiskodókat került sor a kerékpáros bemutatóra, amely végül a nap legsikeresebb produkciója lett. A sportnapra kilátogatókat egy hattáblás íjász célhely is fogadta, ahol a mátrakeresztesi Molnár István ismertette meg az érdeklődőkkel az ősi sportágat. Az ebédet követően a kézilabdapályát a PKC mindkettő nemet és minden korosztályt felvonultató játékosai vették egy bemutató mérkőzés erejéig birtokukba (A Domonkos Alajos által elnökölt Pásztói Kézilabda Club előző napon a balassagyarmati Megyenapon Bérczy Károly díjban részesült)

Ezzel egy időben, a tornateremben az eredetileg öt csapatosra tervezett kispályás focitornára, végül csak három , a Hooligans, a Sördögök és a helyi Tűzoltók csapata jelent meg, így ők, oda-visszavágó mérkőzések keretében döntötték el egymás közt az elsőség sorsát. A tornát végül a Bognár Zsolt által vezetett Hooligans együttese nyerte meg a Sördögök előtt.

Forrás: Cz.Zentai

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s