Érem egy világversenyről


ÖKÖLVÍVÁS – VI. női junior és ifjúsági Európa-bajnokság

A napokban a törökországi korcsoportos Európa-bajnokságon lépett kötelek közé Oláh Henrietta, a Salgótarjáni Boksz SE (SBSE) versenyzője, Botos Tibor tanítványa az 57 kilós juniorok mezőnyében bronzérmet szerzett.

14569627_1099691836816841_73870511_n

Oláh Henrietta (pirosban) nem adta olcsón a bőrét

Henrietta durván másfél éve kezdett el bokszolni, ezen idő alatt magyar bajnoki és diákolimpiai aranyéremig jutott. Eredményei meggyőzték a vezetőedzőt, Ancsin Katalint, valamint a felnőtt kapitányt, Kovács Máriát, hogy a salgótarjáninak is ott a helye az Eb-re utazó keretben. A kontinenstornát egy háromhetes tatai edzőtábor előzte meg, majd a lányok innen repültek ki Törökországba.

Orduban összesen 16 ország 160 sportolója húzott kesztyűt. A magyarok a kint tartózkodások során minden reggelt egy kis kocogással indítottak, majd a reggeli edzés után jöhettek a kötelező feladatok. Természetesen szabadfoglalkozásra is jutott idő, így városnézés is szerepelt a programban. Henrietta első mérkőzésének rögtön a döntőbe kerülés volt a tétje, egy magas, kellemetlen stílusú orosz lányon keresztül vezetett az útja.

– A mérkőzés sajnos nem úgy sikerült, ahogy én szerettem volna – mesélte tudósítónknak a salgótarjáni. – A harmadik menetben TKO-val kikaptam, de így sem vagyok szomorú, hiszen a harmadik helyet megszereztem és erre is büszke vagyok. Hálás vagyok az edzőmnek, Botos Tibornak, aki felkészített az Eb-re mind fizikálisan, mind pedig lelkileg, és ami a legfontosabb, végig hitt bennem. Köszönöm az itthoni barátaimnak és családtagjaimnak, hogy végig izgulták velem a kilenc napot és lelkesen szurkoltak. Örülök, hogy új embereket ismerhettem meg, akikkel szinte barátokká váltunk. Szeretném megköszönni a válogatottbeli edzőimnek is, hogy sokat segítettek.

14585332_1099690656816959_2030921406_nHa az érmek számát nézzük, a 15 tagú magyar küldöttség jól teljesített, hiszen kilencen is felállhattak a dobogóra. A mieink összesen három ezüst-, és hat bronzéremmel térhettek haza.

– Óriási dolog, hogy Heni kijutott az Eb-re, és el tudott hozni egy érmet – mondta Botos Tibor. – Látni rajta az akarást, és a problémák ellenére is tisztességgel fel tudott készülni. Láttam felvételeket a meccséről, nem adta meg magát, szépeket talált, de ellenfele most jobb volt nála.

Az SBSE bokszolói nem pihennek az ősszel, hiszen hamarosan megkezdődik az országos bajnokságok időszaka, ahol a nógrádiak a férfiaknál és a nőknél is szinte valamennyi korcsoportban érdekeltek lesznek majd.

14585691_1099690596816965_932930614_o

Oláh Henrietta a jobb szélen

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s