Bravúros nógrádi eredmények


LOVASSPORT – Regionális díjugrató döntő

Három évvel ezelőtt eredetileg három megye (Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok) összefogásával indult a Platthy József Regionális Díjugrató Bajnokság. A Karancskesziben született olimpiai bronzérmes és nyolcszoros egyéni magyar bajnok díjugrató sportolóról elnevezett bajnokság tavaly Borsod-Abaúj-Zemplén, majd idén Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék csatlakozásával hat megyés regionális versengéssé bővült.

bandi-zsanett-a-regionalis-bajnoki-dobogo-tetejen

Bandi Zsanett a dobogó tetején

Szeptember 24-25-én Diósgyőrben a vár alatti Lovagi Tornák Tere biztosított a döntőnek helyszínt. A négy egyéni bajnoki kategóriában, a csapatversenyben és a nyílt versenyszámokban összesen – a hat érintett megye előzetes minősülésekkel indulási jogot szerzett 102 lovasa közül – végül 82 sportoló nevezett 116 lóval.

Az első napon a négy egyéni kategóriában az elődöntőkre került sor, melyekben összesen öt nógrádi lovas volt érdekelt.

A kezdő lovas kategóriában Szép Krisztián (Téba LE) az elődöntőben (R100 vsz.) 21 indulóból a 7. helyen végzett.

Ifjúsági lovas kategóriában Szigeti Panna (Pusztaszántói LSE) az elődöntőben (R115 vsz.) 13 indulóból a 3. helyen végzett.

Amatőr lovas kategóriában Bandi Zsanett (Téba LE) az elődöntőt (R110 vsz.) 18 indulóból az 1. helyen zárta, míg ugyanitt Magyar Attila (Szerencsepatkó LSE) sajnos kizárásra került.

Felnőtt lovas kategóriában Petri Attila (Pusztaszántói LSE) szintén az elődöntőben (R130 vsz.) 23 indulóból a 19. helyen végzett.

A csapatversenybe tíz egyenként 3 vagy 4 fős, megyei vagy klub színekben összeállított csapat nevezett. A csapat eredmény a szombati elődöntők 3 legjobb eredménye alapján a hibapontok összegzésével került kiszámításra. A 2-5. helyen azonban holtverseny alakult ki, így a kiírás szerint a csapatok felnőtt tagjainak kellett összevetni nem emelt magasságon.

A szombati nap zárásaként a Szép Krisztián, Szigeti Panna, Bandi Zsanett és Petri Attila összetételű és nagyon egységes Nógrád megyei csapat óriási teljesítményt nyújtva Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. számú, Hajdú-Bihar megye 1. számú és a Debreceni Lovasakadémia csapatai mögött szoros eredménnyel végül az igen előkelő negyedik helyen végzett.

Kiváló nógrádi eredmények születtek a vasárnapi egyéni bajnoki döntőkben is:

Kezdő lovas kategóriában (R105 magasság) Szép Krisztián 17 indulóból a 8. helyen végzett.

Ifjúsági lovas kategóriában (R120 magasság) Szigeti Panna 7 indulóból a 2. helyen végzett.

Amatőr lovas kategóriában (R110 magasság) pedig az idei szezonban itthon és szlovákiai versenyeken is nagyon sikeresen szereplő Bandi Zsanett 13 indulóból az 1. helyen végzett.

Összesen tehát egy-egy egyéni arany és ezüstérem mellett csapatban a 4. hely a nógrádiak mérlege!

A teljesítményük értékét külön is növeli, hogy – kis megye lévén – az idei évben nem érte el még a húszat sem az aktívan versenyző nógrádi díjugrató sportolók létszáma.

Végezetül meg kell említeni, hogy a kettő napos diósgyőri verseny keretében a regionális bajnoki döntők mellett több úgynevezett nyitott versenyszámot is rendeztek. Ezek között is született néhány kiemelkedő nógrádi vonatkozású eredmény.

R90 vsz.: 1. hely Magyarné dr. Korill Krisztina (Szerencsepatkó LSE) – kettő lóval is hibátlanul; R100 vsz.: 3. hely Magyar Attila (Szerencsepatkó LSE), valamint az R110 nyitott versenyszámban Petri Attila (Pusztaszántói LSE) 1. helyezése mindenképpen említést érdemel.

a-4-helyezett-nogradi-csapat-tagjainak-gratulalnak

A 4. helyezett nógrádi csapatnak gratulálnak

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s