Elment a Kapitány


LABDARÚGÁS – Elhunyt Veres Béla (1935-2016)

Jó egy éve a Hajós Alfréd utcai sportpályán a Pásztó SK vezetői és az Öregfiúk csapata egy bensőséges baráti találkozó keretében köszöntötte fel 80. születésnapja alkalmából Veres Bélát (Kapit), az egyesület korábbi kiváló labdarúgóját, későbbi utánpótlás és felnőtt edzőt, a pásztói foci mellett mindig kitartó sportembert.

veres-bela-1935-2016Veres Bélát (Kapitány-Kapi) 1950. február 17-én igazolták le az akkori piros-kék színeket képviselő pásztói labdarúgó csapathoz. 1970-ben akasztotta szögre a focicsukát. Egy szezon kivételével SÜMSE(Salgótarjáni Öblösüvegyár) mindig Pásztón játszott

Ezt követően huszonkét évig az anyaegyesületnél a végzett edzői munkát.

Ő nevéhez fűződik a pásztói serdülő csapat megalakítása, még az ifjúsági együttessel megnyerték a vonalbajnokságot. A fiatalok remek gárdájából több mint fél tucat játékost vitt magával a felnőttek közé. Jött is gyorsan az eredmény. A Pásztó csapata nyerte meg az 1976/77. évi megyei felnőtt labdarúgó bajnokságot, sőt bekerültek az akkori MNK nagydöntő selejtezőjébe, ahol a Vasas az Egri Dózsa és Mogyoród szerepelt.

Nem sokkal ezt követően új vezető került a felnőtt csapathoz, ő pedig úgy döntött befejezi az edzői pályafutását. Szerencsére a városkörzet másik labdarúgó együttese a Hasznos LC sportszeretői, kapva az alkalmon azonnal felkérték őt edzőnek. Elvállalta. 1995-ben Hasznoson az ő hathatós segítségével hozták létre a serdülők együttesét, majd egy kényszerű NB III-as tagságot jelentő Pásztó-Hasznos fúziót követően a PHFC-nél végezte tovább az ezredfordulóig az igen eredményes utánpótlás edzői munkáját.

Haláláig aktív tagja volt a Sütő Lajos által összefogott Öregfiúk együttesének, akikkel hetente egyszer – még egészsége engedte- egy közös beszélgetésre mindig összejöttek.

2005-ben az akkori sporttanácsnok javaslatára a város önkormányzatától több évtizedes eredményes sportmunkája elismeréseképpen megkapta a Pásztó Város Sportjáért díjat. Tíz évvel később 2015-ben az önkormányzat „Pásztóért” Emlékplakett díjban részesítette.

Egy évvel ezt megelőzően egészségügyi állapota jelentősen meggyengült, legtöbbször már csak kórházban a rendszeres orvosi vizsgálaton futottunk össze.

2016. október 7-én délelőtt kaptam a szörnyű hírt, aznap hajnalban 81 éves korában elhunyt a pásztói focilegenda, mindenki KAPITÁNYA Veres Béla(bácsi).

Isten vele Kapitány! Isten vele Béla bácsi!

Emlékét örökre megőrizzük!

Lejegyezte: Cz.Z.J.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s