Sportszerek a nógrádi iskoláknak


ATLÉTIKA – Kölyök Atlétikai Program

A napokban Miskolcon rendezték meg a Kölyök Atlétikai Program Észak-magyarországi régiójához tartozó egyesületeinek szakmai napját, ahol többek között szóba kerültek az iskolákhoz kihelyezhető eszközcsomagok kérdése is. Nógrádot a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) képviselte, az egyesület keresi azokat, akikkel együtt tudna működni a sportág népszerűsítése érdekében.

dsc_0301

Hasznos és értékes szerek kerülhetnek az iskolákhoz

A SAC lehetőséget kapott arra, hogy egy általános-, és egy középiskolába is értékes sportszereket juttasson el. Ennek feltétele, hogy az általános iskola három éven keresztül működtessen egy legalább 15 fős, alsós csoportot, heti egyszer egyórás edzéssel. Amennyiben félévente egy regionális versenyen részt vesznek, és a Magyar Atlétikai Szövetség is látja, hogy aktív a csoport, illetve sokan ismerkedhetnek meg a sportággal, lehetőség lesz plusz támogatásokra is, amelyek a csoportvezető bérével, és háziversenyek lebonyolításával kapcsolatos.

Az általános iskolai csomag közel fél millió forint értékű, tartalmaz többek között stopperórákat, rajttámlákat, sportlétrát, gátakat, ugróköteleket, hulahoppkarikákat, bójákat, mérőszalagokat, szivacsgerelyeket, medicinlabdákat és kislabdákat is.

Mintegy bónuszként, egy középiskolát is támogat a program, a több mint hétszázötvenezer forintos csomagban a fentieken kívül például egy magasugró leérkező, és annak tartozékai is megtalálhatóak.

A SAC minden szakmai segítséget megad a csoportnak, illetve vállalja a versenyeztetéssel járó költségeket is. A klub több iskolával is tárgyal annak érdekében, hogy jó helyre kerüljenek az eszközök, de a salgotarjaniac@gmail.com címre október 21-ig még várják az érdeklődő iskolák, pedagógusok jelentkezését.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s