Őszi túra a Mátrában


TELJESÍTMÉNYTÚRA – Less Nándor nemzetközi teljesítménytúra

A közelmúltban, a Bükk hegységben Cserépfalu rendezvényközponttal került lebonyolításra, több mint 2000 részvevővel a Less Nándor nemzetközi részvételű országos teljesítménytúra melyről lapunk is tudósítást közölt.

nagy-laszlo-5

A pásztói Nagy László négy órán belül negyedik leggyorsabb túrázóként teljesítette a 31,7 km-es túratávot

A rendezvénnyel egy időben alig félszáz kilométerrel Nógrád megyéhez közelebb Galyatető és környékén csupán 250 túrázó vállalta be, hogy a fővárosi Túravezetők Egyesülete által lebonyolított egytávos (31,7 km) IX. Őszi Mátra teljesítménytúrát. Az indulók között idén is voltak nógrádi teljesítménytúrázók, csakhogy a szabadidős sporteseményt lebonyolító fővárosiak a sikeres szintidőn belüli teljesítménylistájukban ezúttal sem tették közzé, vajon az érintettek mely sportegyesületet, avagy település képviseletében vették részt a rendezvényen.

Időközben többen hiányolták, hogy erről az eseményről eleddig nem adtunk hírt, ennek csupán az volt oka, hogy a lebonyolítók évről-évre csupán csak névre és időteljesítményre kibocsátott listát adnak ki a rendezvényükről.

Nem is csoda, hogy ennek hiányában csak pár százan választják szabadidejük hasznos eltöltése céljából októberben ezt az országos teljesítménytúrát.

Sajtósként figyelemmel kísérve a szabadidős szakágat-sőt művelve is azt- megpróbáltuk a teljesség igény nélkül kigyűjteni azon jobb teljesítményt elért sikeres nógrádi túrázók nevét, akik idén már más teljesítménytúra rendezvényen is részt vettek.

zagyi-edit11

Zagyi Edit (egyéni csúcsa mellett) holtversenyben a nőknél Dina Enikővel a leggyorsabb női túrázó címet is kiérdemelte

Ők a következők (a teljesség igénye nélkül): Nagy László (3:59 óra), Kurunczi Nándor ( 4:01), Zagyi Edit(4:19), Oravecz Szabolcs (4:24), Antal Tamás (4:32 ), Bátka Hajnalka(6:24), Jakubovics Dominika(6:50), Maczák Attila (6:55), Deszpoth Hajnalka(7:15),Kosik Tiborné(7:15), továbbá a sikeres teljesítők közé került még Tóth Ervin, Nagy-György Sándor Bocsi Márk, Tari Zoltán,Varga Gábor.

Az Őszi Mátra teljesítménytúra útvonala egyébként a következő volt: Galyatető – Szalajka ház – Bagolyirtás – Keresztesi-nyereg – Tót-hegyes – Mátrakeresztes – Falloskút -Mátraszentimre – Galyatető

Forrás: Cz.Z.J.

Kép: BÓDI ZOLTÁN

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s