Őrült hangulatban bunyóztak


THAI BOKSZ – VII. Fight Night Hungary, Salgótarján

Szombat este immáron hetedik alkalommal rendezték meg a salgótarjáni muay thai és K1 gálát, a városi sportcsarnokba ellátogató szép számú néző hazai sikereknek is örülhetett. A harcosok igazán odatették magukat, mind a kilenc mérkőzés maradandó élményt nyújtott. ALBUM

dsc_0259

Rácz Ádám (kékben) a 2. menetben nyert

A délutáni amatőr IFMA muay thai küzdelmekben három kezdő salgótarjáni méretett meg, szoros mérkőzéseken, de mindhárman pontozásos vereséget szenvedtek.

Az esti rendezvényt idén is Dániel Zoltán, Salgótarján sportért felelős alpolgármestere nyitotta meg, majd az este főszereplőinek szorítóba szólítása következett, akik ekkor már a meccsükre összpontosítottak.

Az első mérkőzésen – a programváltozás miatt – két fiatal „ugrott be”, a Salgó Fight SE-t (SFSE) a 10 esztendős Viczián Vendel (gyermek IFMA, 50 kg) képviselte, akin még látszott a megilletődöttség, Kövesi Tibor tanítványa végül pontozásos vereséget szenvedett.

A következő hazai, aki szorítóba lépett, a felnőttként élete első profi mérkőzését vívó Rácz Ádám (muay thai, 75 kg) volt, aki rögtön gondoskodott a kiváló hangulatról, hiszen egy parázs meccset vívott egri ellenfelével, akit a második menetben az orvos döntése értelmében leléptettek.

Szabó Gergő (K1, 86 kg) hamar el akarta dönteni az összecsapását, nagy vehemenciával kezdett, ami megbosszulta magát, – korábban már kick-box magyar bajnoki címet is szerző – rutinosabb ellenfele folyamatosan felőrülte, majd a fáradt harcost a sok bekapott pofon után a harmadik menetben kiszámolták.

dsc_0390

Szabó Tibor (kékben) győzelméhez nem fért kétség

Münczberg Gergőt (Zen Mushin Do Harcművészeti Egyesület, Mátraszőlős) Koczka Bernát és Gál Gyula kísérte a ringhez. A fiatal harcos (K1, 81 kg) kitett magáért, de egyhangú pontozással végül vesztesen hagyta el a szorítót.

Az utolsó két meccs gondoskodott az igazán ütős hangulatról, előbb Szabó Tibor (K1, +91 kg) húzott kesztyűt. Nehéz, veszélyes ellenfél várt rá, de többször is földre tudta küldeni riválisát, végső sikeréhez nem férhetett kétség.

dsc_0447

Gaál Ádám (kékben) fokozatosan vette át az irányítást

Végül az egyik legnagyobb kedvenc, a „szakmát” Thaiföldön is tanuló Gaál Ádám (muay thai, 71 kg) léphetett kötelek közé a miskolci Szakolczai Martin ellen, akit hatalmas reménységnek kiáltottak ki, több bajnoki címmel is büszkélkedhet már. Ádám a meccs elején alaposan ráijesztett a közönségre, ellenfele többször is kirúgta láb alól, de a salgótarjáni fokozatosan átvette az irányítást, a harmadik menet egyértelműen az övé volt, végül a negyedik menetben aztán ellenfelét leléptették.

Összességében elmondható, hogy a nézők ezúttal is kiváló küzdelmeket láthattak, valamennyi hazai versenyző teljes erőbedobással harcolt, remélhetőleg egy év múlva is hasonló színvonalat és legalább ilyen jó eredményeket láthatunk majd.

Galéria

 

Reklámok

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Bátonyterenyén is egymásnak esnek | Nógrád sportja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s