Bő négy órán át futott


ATLÉTIKA – 50 kilométeres bajnokság

A napokban Velencén rendezték meg az OptiVita Ultrafutó Kupa 4. állomását, ami a MASZ versenyengedéllyel rendelkezők számára egyben az 50 kilométeres országos bajnokság is volt. A hölgyek mezőnyében Simon Edina, a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) futója a hetedikként ért célba.

simon-edina-50kmes-ob-16

Simon Edina (SAC) hetedik lett a bajnokságon

A kupasorozat keretein belül összesen 24, míg az országos bajnokságon 13 hölgy állt oda az ultra távhoz.

Mint Edina tudósítónknak elmondta, élete legfegyelmezetlenebb versenye volt a bajnokság. Az első két körben tartotta az edzője, Lőrincz Olivér által előírt pulzust, de így szinte az egész mezőny elment mellette, ezért a tempóváltás mellett döntött. Végül a pulzusát fölengedte egészen a félmaratoni szint felső határig, sebessége így átlagban lement 4:50 perces kilométerek alá.

A hatodik körben ki kellett állnom pár percre gyomorproblémák miatt, és ezt követően már nem tudtam fölvenni a fordulatszámot – mesélte a futó. – Borzasztóan nehezen indultam újra el, és nagyon gyengének éreztem magam. Az utolsó két körben már nagyon fájt. Összességében nem lett olyan rossz az eredményem, átlagban 5:12 perces kilométereket mentem, ebben az évben minden hosszabb versenyen pont ez lett a vége.

Edina felkészülése sem volt zökkenőmentes, pár hete elkezdett fájni a dereka, amit ugyan futás közben a megfelelő testtartással kordában tud tartani, de amikor fárad, már kevésbé figyel rá. Végül a hetedik legjobb idővel ért célba, 4;24:21 órás idővel.

Egyelőre nem tervezek már versenyt idén, csak március végére, a Balaton Szupermaraton egyénit, de majd meglátjuk, mi lesz az alapozás alatt – vázolta terveit.

Csapattársa, Király Amanda gyomorbántalmak miatt kénytelen volt feladni a versenyt.

Eredmények.

50 km-es országos bajnokság. Nők (13 induló): 7. Simon Edina (SAC) 4;24:21 óra.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s