Hatodik helyen a Salgótarjáni TSE


SAKK – NB II., Erkel csoport

Hét végén az NB II. Erkel csoport 4. fordulójában hazai „pályán” fogadta a Salgótarjáni TSE csapata a gyöngyösi Mátra SE együttesét. A tarjániak a hiányzások miatt nem a tervezett összeállításban ültek le a sakktáblák elé. Ennek ellenére a Heves megyei együttes játékosai a találkozón nem voltak értékszám fölényben, sőt néhány táblán a tarjániak rendelkeztek magasabb ÉLŐ pontszámmal, miközben az életkort tekintve a négy ifjúsági játékossal a hazaiak messze felülmúlták a vendégek korosabb csapatát.

pataipeti2

Patai Péter bátor játékkal győzte le ellenfelét

A mérkőzés végül magabiztos tarjáni győzelemmel zárult. Ebben a fordulóban néhány meglepő eredmény is született, közte az Andornaktálya kiütéses veresége, vagy az eddig 3 vereséggel álló Gödöllő nagyarányú győzelme. Ilyen „felfordulást” követően a Salgótarjáni TSE csapata feljött a bajnoki tabella előkelő 6. helyére.

A remek hazai győzelmet követően Patai József a tarjániak szakvezetője a találkozó táblánkénti eredményeit a következőképpen értékelte: -Az 1. táblán Egyed András gyors remivel kezdte a mérkőzést, ami érthető volt hisz korábbi csapattársával csapott össze(0,5-0,5)

A 2. táblán, Kovács Zsolt hosszú idő után ismét a csapat rendelkezésére tudott állni és kombinatív játékával szép győzelmet aratott ellenfele felett. (1,5-0,5)

A 3. táblán Frink Ferenc nehéz állásba került, de a tőle is megszokott kombinatív játékával végzetes hibára késztette a gyöngyösiek időzavarba kerülő fiatal játékosát és begyűjtötte ellene a teljes pontot. (2,5-0,5)

A 4. táblán Kovács Dániel gyalogelőnyt szerzett, viszont a döntő helyzetben nem találta a jó folytatást így meg kellett elégednie a döntetlennel. (3,0-1.0)

Az 5. táblán Frink Szabolcs minőséget nyert, és innentől már egyértelműen és magabiztosan küzdött a .győzelemért. Szívóssága, kitartása dicséretet érdemel, mert ellenfele csak több mint 5 óra elteltével adta fel a partit. (4,0-1,0)

kovacszs3-1

A 2. táblán Kovács Zsolt kombinatív játékával szép győzelmet szerzett

A 6. táblán a pásztóiak fiatal vendégjátékosa, Huszár Márk jól kezdett, biztató állásban utasította el a döntetlen ajánlatot, de időbeosztása nem sikerült és egy menthetetlen bástyavégjáték után vereséget szenvedett.(4,0-2,0)

A 7. táblán Kutas Balázs hamar gyalogelőnybe került, miközben az élénken támadó futópár ellen komoly gondokkal kellett megküzdenie. Nem tudta megtartani előnyét és a bástya végjátéknak végül egy fél pont lett az eredménye. (4,5-2,5)

A 8. táblán Patai Péter bátor játékkal kezelte a megnyitást, megakadályozta ellenfele sáncolását, ami még a vezércsere után is végzetes lett, mert a középen rekedt király matthálóba került. A gyöngyösiek csapatvezetőjének még szabálytalanság árán sem sikerült megmenekülnie. Kovács Zsolt győzelme mellett ez volt második szép tarjáni győzelem. (5,5-2,5)

Idén először került a csapatba a fiatal Dávid Máté. Nehezen bontakozott ki, de gyaloghátrányos állását meg tudta fordítani és a vezérszárnyon keletkezett összekötött szabad gyalogok egészen a “győzelemig ballagtak“. (6,5-2,5)

A 10. táblán Patai Tamás partija kiegyensúlyozott küzdelmet ígért a hasonló korú és értékszámú ellenfele ellen. papírforma eredmény, döntetlen született.(7,0-3,0)

Jóval élénkebb tisztjáték folyt a 11. és a 12. táblán, a négy ifjúsági játékos közötti partikban. Klenóczky Dániel játszmája többszöri ütésváltás után döntetlen végjátékot hozott, bár neki is megvolt az esélye az előnyszerzésre. (7,5-3,5)

Bíró Máté partija során számottevő előnybe került, először gyalogot nyert, aztán minőségelőnyt szerzett, majd elmulasztotta a védekezést. Királya bajba került az előny elúszott, sőt visszájára fordult. A vége, egy nem várt, nagyon tanulságos vereség lett. Végül a csapat magabiztos 7,5-4,5 arányú győzelmet aratott ellenfele felett.

A bajnoki tabella állása a 4. forduló után

1.Aquaréna Kőbánya SC 31pont

2.Jászberényi Sakk Kör 30

3.BEAC I. Barcza 28.5

4.Sárkány DSE-Sinus 26.5

5.Szigetszentmiklós 25.5

6.Salgótarjáni TSE 24

7.MAFC 23

8.Fóti SE. 20.5

9.Gödöllői SBE 20.5

10. Andornaktálya SE 20.5

11.Pestszentlőrinc SK 20

12. Mátra SE 18

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s