Mindent kipróbálhattak


ATLÉTIKA – A sport legyen a Tied!

Mint arról korábban beszámoltunk, a napokban két iskolába is eszközcsomagokat közvetített ki a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC). A sport legyen a Tied! program keretében a Madách Imre Gimnázium, és a Mocsáry Antal Általános Iskola Karancsaljai Tagintézménye is értékes szerekkel gyarapodott, a minap előbbi iskolában tartottak egy bemutató rendezvényt. GALÉRIA

A SAC az év elején lehetőséget kapott arra, hogy egy általános-, és egy középiskolába is értékes sportszereket juttasson el. A Madách az utóbbi pár évben jó sprintereket és magasugrókat indított a diákolimpiai versenyeken, a sportszerek segítségével remélhetőleg egyre többen kötelezik majd el magukat az atlétika mellett. A program keretében eljuttatott szereket egy sportág népszerűsítő rendezvényen mutatták be hétfő délelőtt.

dsc_0265

Remélhetőleg még jobb ugrók kerülnek ki az iskolából

A megnyitón Varga Péter, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) Észak-Magyarországi Regionális Szolgáltatási Pontjának munkatársa, valamint Szluka Pálné, a Madách igazgató asszonya közreműködött, majd Máté Csaba, a SAC edzője tartott egy kis közös bemelegítést a tanulóknak. Ezt követően a testnevelők több csoportra osztották a nebulókat, akik „körbe forogtak” az egyes állomosokon, így mindenki kipróbálhatott minden szert. Volt magasugrás az új leérkezőre, helyből hármasugrás, sprintfutás, medicinlökés, valamint célbadobás sípoló labdával. Utóbbi nehezítésére, a labdát a magasugrás világcsúcsát szimbolizáló 245 centis léc fölött kellett eljuttatni a szekrénybe. Természetesen az eredmények is rögzítésre kerültek, a legügyesebbek az MDSZ által felajánlott frizbit kapták jutalmul.

Mint a SAC képviselőitől megtudtuk, a program kiváló lehetőség arra, hogy a klub és az iskola együttműködése szorosabbá váljon, és amennyiben a felkészítők a tanulókat egyesületi versenyeken is ki szeretnék próbálni, az SAC minden támogatást megad ehhez. Hangsúlyozták, hogy minél több tanintézménnyel szeretnének hasonló együttműködést kiépíteni, hiszen így lehet újra népszerűvé tenni a sportágat a nógrádi megyeszékhelyen.

A program keretében egyébként összesen 27 eszközcsomagot szállítottak ki nógrádi iskolába, ez kilenc sportágat ölelt fel. Megyénkben négy bemutató eseményt tartottak, a Madách mellett a Petőfi (asztalitenisz), a szécsényi II. Rákóczi Ferenc (kézilabda), valamint a balassagyarmati Kiss Árpád (tenisz) diákjai ismerkedhettek meg tanórán kívül is a sportszerekkel.

Album

dsc_0227

Másodpercekkel és centikkel is harcoltak a diákok

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s