Újra célra tartottak


SPORTLÖVÉSZET – 35 éve adták át a Gagarin pincelőteret

A salgótarjáni Gagarin pincelőteret 35 évvel ezelőtt, 1981. november 21-én adták át. Ennek apropójából a Salgótarjáni Sportlövő Klub nyílt napot tartott a létesítményben. GALÉRIA

dsc_0224-1

Papanitz Zoltán osztogatja a tanácsokat

Az eseményre számos érdeklődő mellett több olyan korábbi versenyző is ellátogatott, aki az utóbbi pár évtizedben nem is fogott fegyvert, így remek alkalom volt a régi emlékek felelevenítésére.

A Kolláth Zoltán által szervezett rendezvényre ellátogatott többek között Földi László, aki évtizedeken át készítette fel a biatlonosokat, sportlövőket, jelenleg pedig a Nord Sport KSE trénere. Egy háromszoros olimpikon, az 50. születésnapját a napokban ünneplő Papanitz Zoltán is jelen volt a nyílt napon. A világbajnok sportlövő Salgótarjánban, többek között a pincelőtéren ismerkedett meg a sportággal, majd az UTE színeiben a világ élvonalába verekedte magát. Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere szintén fegyvert fogott a nap során.

További fotók


Visszatekintő

A Nógrád Megyei Hírlap beszámolója az átadásról, 1981-ből:

Salgótarjánban a második
Légfegyvereslőtér-avatás
dsc_0249Tegnap délelőtt Salgótarjánban felavatták a Gagarin Általános Iskola pincéjében társadalmi munkában kialakított húsz lőállásos, automatizált légfegyveres MHSZ-lőteret. Az ünnepélyes alkalomra megjelentek az MHSZ országos, megyei és városi szerveinek képviselői – többek között Bokor József ezredes, országos főtitkárhelyettes – megyei és városi tömegszervezeti és tanácsi vezetők. Fekete Nándor tanácselnök megnyitó szavaiban emlékeztetett a sportág salgótarjáni hagyományaira és méltatta azt a nagy értékű társadalmi munkát, mely nélkül az új sportlétesítmény, ami egyként szolgálja majd a verseny- és tömegsportot, létre sem jöhetett volna. Elismerést érdemelnek többek között az SKÜ szocialista brigádjai, kiemelve az üzemfenntartó gyárrészleg kollektíváit, valamint sokat segített az ÉMÁSZ salgótarjáni igazgatósága, a NÁÉV, STÉSZ szocialista brigádjai. Hatalmas munkát végeztek az MHSZ-aktivisták, s maguk a sportlövészek is Dormán József vezetésével, aki a városi lövészklub irányítását cserélte fel a sok időt, és fáradságot követelő önfeláldozó munkára. Jelentős szerepet játszott a lehetőségek megteremtésétől az átadás pillanatáig a munka minden fázisában. Az átadáson és az ezt követő lőtéravató-versenyen – ahol az ország tizenöt klubjának 140 versenyzője indult – részt vett Havay Sándor, az országos elnökség lövész sportosztályának vezetője is, aki a következő szavakkal értékelte Salgótarján legújabb sportlétesítményét: – Az országban egyetlen egy ezzel egyenértékű, korszerű, nemzetközi szabványoknak is megfelelő, automatizált, fedett légfegyveres lőtér van, a szombathelyi. Ugyancsak ebben az évben adták át. Nagyon örülünk a létesítménynek, hiszen Salgótarján eddigi, ugyancsak az elsők között épített lőtere ma már kissé elavult. Világviszonylatban egyre jobban fejlődik a légfegyveres sportág, melynek itt kiváló bázisa alakult ki. Külön meg kívánom jegyezni, mert nagyon tetszik, hogy a lőtér kialakítása elfeledteti, hogy pincében vagyunk, a világítás egyenértékű a szabadtéri, nappali fényviszonyokkal, az alkalmazott színek fokozottan hozzájárulnak a feltétlenül szükséges nyugalomhoz.

1 hozzászólás

  1. Bálint Sándorné (Vera)

    Nagyon jó volt látni a sok régi barátot! Remélem, lesz még lövészélet Tarjánban. Nagyon sajnáljuk,hogy nem tudtunk részt venni a rendezvényen. Bízom benne, hogy lesz még rá alkalom, hogy találkozzunk. Az egész Bálint család nevében: Bálint Sándorné

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s