Két salgótarjáni aranyérem


ÖKÖLVÍVÁS – Mikulás Kupa

Folytatták jó szereplésüket a salgótarjáni Oláh Box SE fiatal ökölvívói. A zagyvapálfalvai Zöldfa úton működő kis klub két tehetséges versenyzője a minap Egerben, a hagyományos Mikulás Kupán vett részt. A versenyen az észak-magyarországi régió klubjainak 70 öklözője lépett ringbe, és a mieink nem találtak legyőzőre.

racz-v-olah-k-olah-krisztianA serdülőknél a pálfalvai Rácz Vanessza – aki nemrégiben bronzéremmel tért haza az országos bajnokságról – a 45 kg-os lányok között jó eséllyel indult harcba, és igazolta is a tehetségét, hisz a döntőben technikai KO-val győzte le ellenfelét, és ezzel megnyerte a versenyt.

Nem maradt el tőle a fiúk mezőnyében Oláh Krisztián sem, aki a serdülők 51 kg-os súlycsoportjában mindhárom mérkőzését szintén technikai KO-val nyerte meg, így a végén az ő nyakába is aranyérmet akasztottak.

– Nagyon meg vagyok elégedve a gyerekekkel, rendkívül tehetségesek és szorgalmasak mindketten, megérdemelten nyerték meg a Mikulás Kupát, és ha így folytatják, remélem, hogy jövőre mindketten magyar bajnokok lesznek – értékelt Oláh Kálmán edző, aki egykori felnőtt országos bajnoki bronzérmesként szívügyének tartja, hogy foglalkozzon a fiatalokkal, és jelenleg is sok ügyes gyereket edz tíztől tizenhat éves korig városszerte.

A lelkes szakember jelenleg heti öt foglalkozást tart Zagyvapálfalván – ahol, mint mondta, sikerült hamar jól belakniuk a nyáron átadott új edzőtermet –, illetve az acélgyári iskolában. Most pedig felcsillant a lehetősége, hogy a SITI-ben is elindítsa az edzéseket, ami – mint említi – azért is lenne fontos, mert a városközponti foglalkozásokra bárhonnan könnyebben bejárhatnának a fiatalok.

– Szeretnék minél több tehetséget felfedezni, akik az országban jó eredményeikkel növelhetik Salgótarján jó hírnevét – folytatja Oláh Kálmán. – Az is fontos, hogy a gyerekek a csellengés, csavargás helyett értelmes, egészséges sportolással kössék le magukat. Ezért is szeretnénk magunkra felhívni a lehetséges támogatók figyelmét, hogy segítsék a klubunkat, mert úgy érzem, van értelme a munkánknak.

Márpedig az Oláh Box SE-re jelenleg is ráférne a segítség, hisz a gyerekek jelenleg nagyrészt a lelkes szülők egyébként is eléggé szűkös családi kasszájából tudnak eljutni a versenyekre.

De Oláh Kálmán köszöni Dániel Zoltán alpolgármester segítségét is, amely nélkül nem tudtak volna elmenni a magyar bajnokságra. Szintén kiemeli az olimpiai bronz-, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes Botos András támogató hozzáállását, aki szakmailag és felszerelésekkel is segíti a pálfalvai klubot.

– Bízunk benne, hogy minél több támogatót találunk, mert jövő áprilisban szeretnének jótékony célú bokszgálát tartani beteg gyerekek megsegítésére – folytatja Oláh Kálmán. – Ezt a kezdeményezésünket – amilyen még nem volt a városban – már be is jelentettem az önkormányzat vezetőinek, és a gálát Botos András is támogatja. Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk egy nemes hagyományt elindítani Salgótarjánban.

Forrás: Balás Róbert

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s