Centikre a dobogóktól


ATLÉTIKA – Sport XXI., terematlétika

Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban került megrendezésre az Észak-magyarországi régió idei záró eseménye, a terematlétika verseny, amelyen összesen 18 csapat 146 gyermekkorcsoportos atlétája vett részt. Nógrád megyét ezúttal is a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) képviselte, a klub az U11-es és az U13-as korcsoportban is kiállított egy-egy nyolcfős csapatot.

A rendezvényt Tigyi József régiós igazgató, az MVSI atlétika szakosztályának vezetője nyitotta meg, aki elmondta, nagy örömére rekord létszámú gyerek töltötte meg az egyetemi csarnokot.

Elsőként a sprint váltóra került sor, majd nyolc helyszínen három ügyességi számban folytatták a csapatok a küzdelmeket: medicinlabda dobás előre, vagy hátra, helyből hármas-, illetve ötösugrás és a zsámolyszökdelés, míg a záró versenyszám a hosszú gátváltó volt.

Az U11-ben első helyen a kiválóan felkészített Ózdi Teknőc Futó Club végzett, a SAC csapata sokáig a bronzérmes helyen állt, az utolsó számot követően azonban minimális különbséggel lecsúszott a dobogóról. Az U13-as korosztályban a Kazincbarcika csapata nyert, míg a SAC az ötödik helyen zárt, de itt is csupán pár pont döntött arról, hogy kiknek a nyakába kerülhet érem. A viszontagságos utazást követően, a sportiskolások mögött ezúttal nem fértek fel a dobogóra a salgótarjániak, de a következő fordulóban újra megpróbálják majd a bravúrt.

A rendezvényt színesítette a Soós Istvánné régiós koordinátor által kezdeményezett „cipősdoboz” adománygyűjtő akció, mellyel közel negyven rászoruló kisgyereknek lehet boldogabb karácsonya – köszönhetően többek között a SAC atlétáinak is.

A közelgő ünnepek hangulatában a régiós koordinátor szavai zárták a versenyt, elbúcsúztatva a sorozattól a 2004-as korosztályt, bízva abban, hogy a program adta sikerélményeknek köszönhetően, újoncként is láthatjuk őket a jövő évi versenyeken. A korcsoporttól búcsúzó gyerekek (négy SAC-ossal egyetemben) örömmel vették át a MASZ ajándékát, az „Újonc lettem” feliratozású pólót. A program folytatására már az új esztendőben kerül sor, a január végi terematlétikával, új csapatokkal.

A SAC-os eredmények.

U11 (10 csapat). Sprint váltó: 3. SAC. Zsámolyszökdelés: 2. SAC. Helyből hármasugrás: 3. SAC. Medicinlökés hátra: 3. SAC. Hosszú gátváltó: 3. SAC. Végeredmény: 4. SAC (Hegedűs Flóra, Tóth Enikő, Papik Zétény, Józsa Bence, Nagy Veronika, Kiss Dalma, Oláh Bátor Gábor, Janusik Anna) 41 pont.

U13 (8 csapat). Sprint váltó: 4. SAC. Zsámolyszökdelés: 4. SAC. Helyből ötösugrás: 4. SAC. Medicinlökés előre: 7. SAC. Hosszú gátváltó: 4. SAC. Végeredmény: 5. SAC (Kovács Gyöngyvirág, Halasi Hanna, Reichardt Liza, Reichardt Zalán, Tajti Eszter Róza, Bőhm Hanna, Széles Kelly, Bali Emese) 21,5 pont.

Jegyzőkönyv.

Galéria.

dsc_0390

A SAC két csapata az eredményhirdetés után.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s