Korcsoportja legjobbja volt


VÍVÁS – Majcher Emese Szolnokon nyert

A salgótarjáni származású Majcher Emese győzelmével ért véget a fiatal párbajtőrözők számára kiírt Olimpici GP második, szolnoki fordulója.

A 13 éves Emese a salgótarjáni Penge Vívóakadémián ismerkedett meg a sportággal, majd tavaly őszig a Galba Árpád Vívóegyletben készült, ekkor a fővárosi BVSE-be igazolt, de heti 3-4 fővárosi edzései mellet itthon továbbra is Vertich Tamással dolgozik.

Emese a szeptemberi kadett (15-16 éves korosztály) válogatón még csak egy asszót tudott nyerni, a novemberin a 81 fős mezőnyben már a 46. helyen végzett. Emellett az olimpicis újoncok és serdülők között is megállja a helyét. A sorozat első, hajdúhadházi állomásán a kisebbek között 66 indulóból lett 14., a serdülők között 65-ből hatodik. Ranglista helyezéséért meghívást kapott a Tatai Olimpiai Központban tartott edzőtáborba is.

majcher-szolnok-16

A dobogó tetején Majcher Emesének a kétszeres olimpiai bajnok Nagy Tímea gratulál

A szolnoki újonc verseny kissé nehézkesen indult. A csoportkört 4/5-tel zárta, ráadásként elég gyenge tusaránnyal, ezért vívnia kellett már a 32-be jutásért is. Győzelmét követően azzal az ukrán lánnyal került össze, akitől a körben 5-2-re kikapott, most viszont esélyt sem adva, 15-12-re győzte le őt. A „vigaszágas” lebonyolítás miatt a nyolc közé jutáshoz két győzelemre van szükség, amit Emese könnyedén (15-11, 15-11) hozott is. Nógrádi mesterének elfoglaltsága miatt Kovács Iván (a női válogatott kapitánya) állt a pást mellé. Mindhárom döntős asszóját hátrányból kezdte, amit – a kapitány taktikai utasításainak végrehajtásával – megérdemelten tudott győzelemre váltani az 52 fős mezőnyben. Eredménye túllőtt az elvárásokon, bár az elmúlt hónapokban mutatott folyamatos fejlődése alapján várható volt, hogy előbb-utóbb beérik az elvégzett munka. A másnapi 51 nevezős, serdülő forduló kicsit gyengébbre sikeredett, ami a mesterek szerint az előző napi, több mint öt órányi vívásnak is köszönhető. Teljesítményével így is a BVSC kimagaslóan legjobb eredményét érte el.

A Galba versenyzője, Horváth Attila tanítványa, Gajdár Fanni Hajdúhadházon az újoncok közt a 44., a serdülők között a 49. pozícióban végzett.

A közelmúltban a veterán Budapest-bajnokságon a szintén salgótarjáni Tóth Ildikó a női tőrözők 40+-os kategóriájában a hatodik helyet szerezte meg (3/6, 2/6, 7/10).

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s