Több nógrádi díjazottnak is tapsoltak


DIÁKSPORT – Eredményességi díjátadó

A minap tartotta a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia épületében a 2015/2016-os tanév eredményességi versenyének díjátadó ünnepségét. Az iskoláknak kiadott 15 díjból 3 is Nógrád megyébe került, ami figyelemreméltó siker.

Összesen 5 millió forintot osztott szét a Magyar Diáksport Szövetség a diákolimpikonok pártfogóinak: 15 iskolát, 20 testnevelő tanárt és 3 rendezőt jutalmazott a diákolimpia elmúlt tanévének országos döntőin elért kimagasló eredményeiért és tevékenységéért.

Az előző tanévben az MDSZ 6 korcsoportban meghirdetett 13 saját rendezésű versenyén és a további 34 megrendezett versenyben mintegy 270 ezer diák indult, közülük 15 ezren jutottak el az országos döntőkig és közel 1800-an szereztek első helyezést. A legtöbb nevező atlétikában mérette meg magát.

Az eseményen megyénként egy-egy testnevelő tanár kapott elismerést, akik az adott tanévben kiemelkedő eredményt értek el versenyzőikkel. Az iskolák eredményességi versenyében a legsikeresebb három általános és középiskola, valamint 200 fő alatti tanulólétszámú kisiskola kapott jutalmat. Díjazták továbbá azokat az iskolákat, amelyek a legtöbbet tették az egészséges életmód népszerűsítéséért, jutalmat kaptak a legjobb rendezők, és a fair play díjak is átadásra kerültek a sportszerűségben példamutató iskoláknak, pedagógusoknak.

Az MDSZ a diákolimpia kilencvenes évektől megszervezett eredményességi díjátadóját a 2013/2014. tanév óta bonyolítja le ebben a formában és azóta osztja ki díjait a fenti kategóriákban, a fair play díj azonban már a 2002/2003. tanév óta minden évben gazdára talál.

A kisiskolák pontversenyében első helyet szerzett a – labdarúgásban és atlétikában jeleskedő – Szügyi Madách Imre Általános Iskola, míg az „Egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód” díj kategóriában az általános iskolák között harmadik lett a Drégelypalánki Szondi György Általános Iskola Mikszáth Kálmán Tagiskolája Dejtárról. Utóbbi kategóriának a középiskolai rangsorában második helyen végzett a kisterenyei Váci Mihály Gimnázium, ami a nevezési számok alapján az egyik legkiemelkedőbb intézmény a diákok fizikai aktivitásra való ösztönzésében.

Ugyanitt vehette át Pálfalvai Zoltán testnevelő, a Bolyai János Gimnázium igazgatója a megye legeredményesebb testnevelője díjat, melyet a mezei futó bajnok csapat – ami nem mellesleg az ISF Iskolai Világjátékokon is képviselhette hazánkat –, illetve a diákolimpia országos döntőin szerepelt magasugrók és futóváltók iskolai felkészítéséért vehetett át.

A díjakat Balogh Gábor, az MDSZ elnöke és Sárfalvi Péter, a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár adták át.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A nógrádi díjazottak (balról): Pálfalvai Zoltán a Bolyai János Gimnázium testnevelő-igazgatója, Csábi Csaba testnevelő-igazgató és Balázs Bernadett a Szügyi Madách Imre Általános Iskola testnevelője, Kovács József a balassagyarmati diáksport bizottság elnöke, a dejtári Mikszáth Kálmán Tagiskola testnevelője, Tóth Lászlóné a kisterenyei Váci Mihály gimnázium igazgatója és Tolnai Nándor a Nógrád Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s