Két nagy sportrendezvény egy időben!


TÁJFUTÁS – 91 éves svájci futó a XI. Nógrád Grand Prixen

Február 1-jén, az interneten hivatalosan is megnyitották azt az online nevezési felületet, mely a 2017. április 28.- május 1. között megyénkben lebonyolítandó kiemelt nemzetközi tájékozódási futó rendezvényt, a Nógrád Grand Prixet érinti.

a-91-eves-svajci-adolf-kempf-is-salgotarjanba-erkezik

Svájcból idén is eljön Salgótarjánba a 91 éves Adolf Kempf

A nagyszabású viadalt három Nógrád megyei sportági szervezet, a Salgótarjáni Dornyay SE, a Balassi Bálint KSE (Balassagyarmat) és a HUFEZE SE (Pásztó) idén már XI. alkalommal bonyolítja le, ezúttal is Salgótarján környékén. A nógrádi rendezvényre, elsőként a két éve Salgótarjánban a nagy sikert hozott ötnapos Hungária Kupán járt, idén a 91. életévébe(!) lépett svájci Adolf Kempf nevezése érkezett meg a szervezőkhöz. Őket a sorban három dán, illetve román, szerb versenyzők jelentkezése követte. Bár az időpont még odébb van, de ilyen nagyszabású rendezvényre az esemény előtt már egy évvel megkezdődnek a szervezési munkálatok. Szükség is van rá, hisz előszervezés közben derült ki, hogy egy időben azonos helyszínen Nógrád megyében két igen rangos sporteseményt fognak lebonyolítani. Mint azt Kovács Gábortól a rendezvény egyik főszervezőjétől megtudtuk, időközben sikerült a Speed Rally Team vezetőjével, mint az idei salgótarjáni autóverseny lebonyolítójával időpontot egyeztetni, így a két rendezvény némi terepfutó versenyhelyszín módosítása mellett el fog férni egymás mellett.

A nógrádi tájékozódási futóviadalra egyébként nyolc ország, félezer korosztályos futóját várják.

Forrás: Cz.Zentai

Fotó: JÓZSA ANDRÁS FELVÉTELE

gyurko-fanni-skuczi-nandor-graham-gristwood

Két éve a Hungária Kupán közel kéttucatnyi ország versenyzői, közte az akkori legjobb hazai versenyző, a külföldön élő Gyurkó Fanni, illetve Graham Gristwood (Nagy Britannia) világbajnoki bronzérmes vehette át felnőtteknél az összetett elsőségért járó díjat a megyei közgyűlés elnökétől Skuczi Nándortól

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s