Bronzéremmel kezdték az évet


ATLÉTIKA – Fedettpályás újonc és serdülő bajnokság

Az elmúlt hétvégén megkezdődött az idei fedettpályás bajnokságok sorozata, a fővárosi BOK csarnokban két napon át a legfiatalabb versenyzői korosztályok, azaz az újoncok (13 évesek) és serdülők (14-15 évesek) egyéni ob-jára került sor. Megyénket a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) négy újonca képviselte, és Kovács Gyöngyvirág révén egy érmet is elhoztak. GALÉRIA

dsc_0238

Kovács Gyöngyvirág értékes bronzérmet szerzett

A hétvége során összesen 46 versenyszámban mérték össze tehetségüket, felkészültségüket a jövő reménységei – a bajnoki címeken 25 szakosztály osztozkodott.

A – tavalyi fedettpályás szezonban összesen három bajnoki érmet gyűjtő – SAC-ot ezúttal négy fiatal képviselte, akik egy éve még a Sport XXI-es küzdelmekben jeleskedtek, idén viszont már komoly bajnokságok várnak rájuk.

Az első napi 2000 méteres számban Kovács Gyöngyvirág érte el a legjobb helyezést. Máté Csaba tanítványa a futamában szinte végig tapadt riválisára, akit azonban nem sikerült lehajráznia. A másik futamban csak – a más dimenziót képviselő – Csuta Dorottya (Pegazus) ért el jobb időt a salgótarjáninál, ami így egy bronzérmet ért Gyöngyvirágnak. Mindössze egy tizedmásodperc hiányzott az ezüsthöz, és másfél másodperc az aranyjelvényes szinthez, ami a nyáron meg is lehet, ha addig szorgalmasan készül. A Reichardt ikrek közül Zalán taktikusan kezdett, majd folyamatosan előzgetve egészen a futamának második helyéig tornázta fel magát, ez egy abszolút negyedik helyet ért Kadlót Zoltán tanítványának a 19 fős mezőnyben. Testvére, Liza is befért a legjobb tíz helyezett közé a lányoknál.

Másnap a 600 méteres táv következett. Itt Zalán érte el a legjobb helyezést, aki a gyengébb futamban hatalmasat futva szerezte meg az első helyet, ez végül a hatodik helyre volt elegendő a roppant sűrű élmezőnyben. Kovács Gyöngyvirág egy hetedik hellyel gyarapodott (futamában második lett), míg Halasi Hanna a 12., Reichardt Liza pedig a 17. lett, valamennyien szabadtéri egyéni csúcsaik közelében teljesítettek.

dsc_0214

Reichardt Zalán (elől) két pontszerző hellyel gyarapodott

A serdülőknél a legtöbb első helyezésnek, szám szerint négynek a Debreceni SC-SI örülhetett; őket az élcsoportban két-két aranyéremmel a Kopp Békéscsabai AC, a Miskolci VSI, az MTK Budapest, a fővárosi Ikarus BSE és a Kecskeméti ARC követi, a 16 bajnokságot szerzett klub sorában. A most bemutatkozott újoncok versenyeiben a Budaörsi DSE öt első hellyel áll az élen, a székesfehérvári ARAK Up. Akadémia (3), a Szekszárdi Sportközpont Nkft (3), a Pegazus Atlétika (2) és a Veszprémi EDAC (2) előtt. A 13 éveseknél 12 szakosztály atlétája nyert bajnoki címet.

A SAC-os eredmények.

Lányok. 600 méter (25 induló): 7. Kovács Gyöngyvirág 1:51,09 perc … 12. Halasi Hanna 1:53,83 … 17. Reichardt Liza 2:00,18. 2000 méter (17): 3. Kovács Gyöngyvirág 7:11,62 … 10. Reichardt Liza 8:08,59.

Fiúk. 600 méter (17): 6. Reichardt Zalán 1:47,69. 2000 méter (19): 4. Reichardt Zalán 7:04,40.

Album

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s