Nógrádi bronz a félmaratonról


ATLÉTIKA – Téli Margita teljesítménytúra és terepfutás

A napokban Gödöllő környékén rendezték meg a Téli Margita elnevzésű rendezvényt, ahol a különböző távokat túrázva, illetve futva lehetett teljesíteni.

16731849_10208190878476175_65249269_o

Király Amanda (SAC)

Megyénket a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) ultrafutója, Király Amanda képviselte, aki a félmaratoni távon indult. Mint tudósítónknak elmondta, a téli alapozás közben februárra egyetlen edzőversenyt terveztek edzőjével, Lőrincz Olivérrel. Eleinte a hosszabb távban gondolkodtak, de utána a rossz időjárás miatt inkább a félmaraton mellett tették le voksukat.

 

Az időjárás kegyes volt a versenyzőkhöz, fagypont alatt volt a hőmérséklet a verseny előtti éjszaka, így a havas, jeges túra utak nem váltak latyakos, sáros, csúszós iszaptengerré. A futóverseny rajtja elég sajátosan indult, mert egy lámpás kereszteződés szabad jelzése jelentette a start idejét. Az első pár kilométer a 3-as út mentén haladt, ahol jó tempót lehetett futni a túrázó családok mellett, majd a máriabesnyői templomot elhagyva, a piros turista jelzést követve betértek az erdőbe. Az első ellenőrző pont a Pap Miska kút volt, ahol eléggé csúszós terep következett. Innen újra rövidebb betonos szakasszal folytatódott, majd újra ösvény következett, innen majdnem a végéig erdei-, szintes utakon haladtak. Kiérve az erdős részből, már a célig Gödöllő utcáin futottak, ahol még a végét megnyomva következett a cél.

– Mindent egybevetve egy kifogástalan rendezésű téli edző verseny volt, ahol mind abszolút, mind korosztályos harmadik helyezést értem el. Legközelebb már csak március végén versenyzek, akkor az első sík félmaraton vár rám a Balaton Szupermaraton keretében, majd pár „edzőverseny” után a fő cél a Bécs Maraton, április 23-án – mesélte a SAC-os.

Eredmények.

Félmaraton. Nők (28 induló): 3. Király Amanda (SAC) 2;01:30 óra.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s