Elindultak az úton


ATLÉTIKA – Sport XXI., teremverseny

Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban az Észak-magyarországi régió 14 csapatának 112 gyermek korcsoportos atlétája versenyzett a Sport XXI. terematlétikai számaiban. Nógrád megyét ezúttal is a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) képviselte, az U11-es és az U13-as korcsoportban is kiállítottak egy-egy nyolc fős gárdát. GALÉRIA

A lebonyolítás során elsőként a sprint-gát váltóra került sor, majd három ügyességi számban, összesen nyolc helyszínen folytatták a csapatok a küzdelmeket: a medicinlabda lökéssel, a helyből távolugrással és a zsámolyszökdeléssel, míg a záró versenyszám a hosszú-gát váltó volt.

dsc_0429

A SAC két csapata, állnak a nagyok, guggolnak a kicsik.

A – versenysorozatban ötödik éve szereplő, eddig három aranyérmet bezsebelő – SAC most első ízben támaszkodhatott a karancsaljai csoportjára, amelyet az „A sport legyen a tied” program keretében építhetett ki az előző esztendő végén. A fiatalok még csak ismerkednek az atlétika alapjaival, de közülük négyen így is bemutatkoztak és helytálltak a csapatban, amely összességében az ötödik helyen zárt.

Az U13-asoknál is akadtak bemutatkozók, de első alkalommal fordulhatott elő az is, hogy a SAC kihasználta a négy fiút maximalizáló szabály adta lehetőséget. A nagyok csapata végül a roppant erős mezőny negyedik helyét szerezték meg.

Az idei első teremversenyen minden kis atléta örülhetett a gyönyörű érmeknek, az üdítőnek, csokinak és boldogan nézegették az új matricákat. A salgótarjániak mégsem jöttek haza érem nélkül, ugyanis a decemberi terematlétika eredményeit a szervezők később módosították, így a SAC akkori U11-es csapata a harmadik helyen zárt, az érmeket az idei első állomáson kapták meg.

A program a mezei futóversenyen folytatódik, mely Kazincbarcikán kerül megrendezésre, természetesen SAC-os szereplőkkel.

Eredmények.

U11.

Zsámoly szökdelés: 5. SAC 61,13 mp. Helyből távolugrás: 6. SAC 12,26 m. Medicinlökés előre: 4. SAC 25 pont. Sprint-gátváltó: 5. SAC 2:06,3 perc. Hosszú gátváltó: 7. SAC 3:29,9 perc.

Végeredmény (8): 5. SAC (Kiss Dalma, Tóth Luca, Oláh Bátor, Illés Denton, Józsa Linett, Bozó Nikolett, Virágos Zsófia, Bogár Boglárka) 18 pont.

U13.

Zsámoly szökdelés: 4. SAC 78,35 mp. Helyből távolugrás: 3. SAC 14,78 m. Medicinlökés beugrással: 4. SAC 23 pont. Sprint-gátváltó: 4. SAC 1:51,7 perc. Hosszú gátváltó: 4. SAC 4:33,8 perc.

Végeredmény (6): 4. SAC (Szabó Barnabás, Bali Emese, Markovics Anna, Nagy Veronika, Kovács Tamás, Papik Zétény, Tóth Enikő, Józsa Bence) 16 pont.

Album

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s