Folytatódott a sorozat


ATLÉTIKA – Futapest krosszsorozat, 3. és 4. állomás

Nemrég két futamot is rendezett a Futapest, a nógrádiak szép kategória helyezésekkel gazdagodtak.

langer-oliver-korosztalyos-gyozelemmel-tert-vissza-a-terepfuto-sorozathoz

Langer Olivér (SAC)

Langer Olivér győzelemmel tért vissza

Február 12-én, Pomázon rendezte meg a Futapest egyesülete országos terepfutóverseny sorozatának idei harmadik futamát, ahol hosszú kihagyást követően üdvözölhették a rendezők és a versenyzőtársak a korábban oly sok szép sikert elért tarjáni terepfutó Langer Olivért, aki ezúttal már új egyesületében a maklári  Ma Fuss SE mutatkozott be, nem is akárhogyan. A pomázi viadalon a  Zenit SE, a SAC, a Dornyay és Diósjenő futói álltak rajthoz. A rövidebb 5,7 km-es távon a legjobb nógrádi eredményt ismét a Zenites Szurok Balázs (Cered) érte el. Abszolútban a negyedik helyen futott célba, miközben korosztályában a leggyorsabb volt. Nem sokkal mögötte a 6. helyen érkezett célba Langer Olivér (SAC). A salgótarjáni futó a visszatérést korosztályos győzelemmel ünnepelhette meg. A somoskőújfalui Mátrai Márk (Zenit SE) is az élmezőnnyel(12.) együtt ért célba. A korosztályos eredmények kihirdetéskor ő a harmadik helyért járó díjat vehette át.   Hosszútávon -11,7 km- a diósjenői Bartus Csaba lett a legjobb nógrádi, abszolútban a 17 helyen futott célba, ez korosztályában számára a 9. helyezést jelentette. Egyetlen női futónk a Zenites Behan Anikó a nőknél győztes, még ifjúsági korú abonyi Soós Fanni mögött a második, korosztályában pedig az első helyen végzett.

A III. futam végeredménye:

Rövidtáv (134 induló): 1. Polyáki Bence Budaőrs 24:59 perc … 4. (1.) Szurok Balázs Cered/Zenit SE 26:42 … 6. (1.) Langer Olivér Salgótarjáni AC/Ma Fuss SE Maklár … 12. Mátrai Márk Somoskőújfalu/Zenit SE 30:30 … 91. Jusztin Ferenc Szécsény/Salg. Dornyay 43:42.

Hosszútáv (136): 1. Petsuk Zoltán Budapest 49:22 perc … 17. (9.) Bartus Csaba Diósjenő 60:22 perc … 34. (nőknél 2., korosztályában 1.) Behan Anikó Hernádkak, Zenit SE 63:45.


Jeges terepen futottak

Hétvégén, Pilisszentkereszten komoly emelkedők, lejtők, egyszóval nagy szintkülönbségű hófoltokkal tarkított jeges terep várta azt a több mint háromszáz terepfutót, akik a 2017. évi országos Futapest terepfutó (cross) verseny sorozat negyedik futamán vettek részt.

Megyénkből a salgótarjáni Zenit SE futói mellett diósjenői, szécsényi, berceli és pásztói futók, összesen kilencen álltak rajthoz. Rövidtávon a ceredi Szurok Balázs abszolútban ezúttal is az élmezőnnyel ért célba és életkori kategóriájában ezúttal egy újabb ezüstéremmel bővítette éremgyűjteményét. Az influenzán átesett Telek András az edzéskihagyások ellenére korosztályában a második helyen tudott célba érni. Az idősebbek között a szécsényi Jusztin Ferenc is megőrizte idei „örökös” második helyezését.

Hosszútávon ismét az indulók között üdvözölhettük az ajnácskői Bartko Andrást, aki a Regiotel illetve a Zenit SE színeit képviselve abszolútban az első tíz között végezve a korosztályos eredményhirdetéskor teljesítményéért ezüstérmet vehetett át. A Zenites Behan Anikó nőknél a harmadik helyen végzett, miközben korosztályában már nem talált legyőzőre.  Érdekesség, hogy a korosztály elmúlt évi győztese a pásztói Zólyomi Kinga idén először állt rajthoz és Behan mögött a második helyezést szerezte meg.

IV. futam, Pilisszentkereszt

Rövidtáv, 4,0 km, 190 m szint (148 induló): 1. Judák Endre Gödöllő 18:01 perc … 5.(korosztály 2.) Szurok Balázs Cered/Zenit SE 19:15 … 19. (2.) Telek András Salgótarján / Zenit Se 22:23 … 74. (15.) Kamody Péter Bercel 27:27 … 98. (2.) Jusztin Ferenc Szécsény/ Salg. Dornyay 30:19.

Hosszú táv, 14,4 km, 450 szint (183): 1. Pelsőczy Attila TFSE 58:14 … 8. (2.) Bartko András Ajnácskő/Regiotel-Zenit SE 65:52 … 29. (11.) Bartus Csaba Diósjenő 74:42 … 45 (1.) Behan Anikó Hernádkak/ Zenit SE 79:45 … 56. (14.) Mátrai Márk Somoskőújfalu/Zenit SE 83:23 … 65. (2.) Zólyomi Kinga Pásztó 85:19.

 

Forrás: Cz.Z.J

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s