Háromszázan érkeztek a megyeszékhelyre


KARATE – Palóc Gasshuku a sportcsarnokban

Március elején a Palóc Karate Szövetség Salgótarjánban a városi sportcsarnokban rendezte meg Fekete Zsolt a megyeszékhely polgármesterének fővédnöksége mellett a XXII. Palóc Gasshuku Nemzetközi Karate Edzőtáborát. A sportági rendezvény több éve már kiemelt eseménynek minősül a magyar karate életben. Az idei edzőtáborban  az ország minden tájékáról mintegy 300 sportoló vett részt, a hazai mezőny mellett ezúttal német, szerb és szlovén karatékák is érkeztek a megyeszékhelyre.

Ohta Yoshinobu mester

Yoshinobu Ohta mester bemutató gyakorlata

A tarjáni edzőtábort Kazuhiró Sawada 7. Dan-os, és Yoshinobu Ohta szintén 7. Dan-os japán karate mesterek vezették le, akik a sportágban világviszonylatban is komoly elismerésnek örvendenek. A táborban  nemcsak az utánpótlásnak, hanem a haladóknak is tartottak edzéseket, de tény az utánpótlás nevelés szempontjából a Magyar JKA Karate Szövetség életének nagyon fontos állomása ez az évente Salgótarjánban megrendezett edzőtábor.

A sportági rendezvény szakmai szempontból is kiválóan sikerült. A mesterektől , ismét rengeteg hasznos és új dolgot tanulhattak a részvevők  A tábor szakmai irányvonalát legfőképpen az alapiskolák (KIHON) és a formagyakorlatok (KATA) helyes elsajátításának gyakorlása határozta meg.

 A résztvevők a tábor végén elismerően nyilatkoztak az edzések színvonaláról, az ellátás körülményeiről és biztosították Józsa Barnabást főszervezőt, a Palóc Karate Szövetség elnökét, hogy jövőre újra eljönnek a Salgótarjánban tartandó három napos rendezvényre a Palóc Gasshukura.

Cz.Zentai

csoportkep

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s