A régió megkérdőjelezhetetlen bajnokai


ATLÉTIKA – Sport XXI., mezei futás

A Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) rekord létszámmal, három csapattal képviselte Nógrád megyét Kazincbarcikán, a Sport XXI. regionális mezei futó versenyén. Mindkét korcsoportban 7-7 csapat indult, és a SAC mindkettőben diadalmaskodni tudott. ALBUM

DSC_0404

Ellepték a Csónakázó-tó környékét a fiatalok

Nem sokkal a salgótarjáni atlétikai központ építését bejelentő híreket követően a SAC fiataljai be is bizonyították, hogy igenis van létjogosultsága egy országos mércével is színvonalas létesítménynek a városban. Az egyesület a mezei országos bajnokságon is rég nem látott létszámmal, 11 fővel képviseltette magát, a még nem bajnoki korcsoportokban, a gyermekeknél 24 embert indított el Kazincbarcikán.

Összesen több mint száz gyerek látogatott ki az Észak-magyarországi régió tavaszi mezei futóversenyére, amelyet a legfiatalabb atlétáknak csodálatos helyszínen, a kazincbarcikai Csónakázó-tó mellett, igazi tavaszi napsütésben rendeztek meg a helyiek. Öt szakosztály (Salgótarjáni AC, MVSI, Kazincbarcika, Ózdi Teknőc Futó Club, Eger SI) és egy miskolci Kölyök Atlétikával foglalkozó általános iskolai csapat összesen több mint száz indulója állt rajthoz. A MOB által támogatott Sport XXI. program mezei futóversenye izgalmas küzdelmeket és kiemelkedő győzelmeket hozott.

Csapatban a legeredményesebbek a Salgótarjáni AC versenyzői voltak, U11-es és U13-as versenyzői is a dobogó tetejére állhattak – a sorozat történetében így már öt aranynál járnak a nógrádiak. A klub ötödik éve vesz részt a versenysorozatban, és a huszadik szereplésük alkalmával fordult elő először, hogy egyszerre három nyolcfős csapatot is ki tudtak állítani. A keret a Kodályos csoportra épült, de Máté Csaba emberei nélkül nem jött volna össze a két aranyérem, és a karancsaljai bázis is adott három versenyzőt.

Első alkalommal díjazták az egyéni verseny legjobbjait, külön a fiúkat és a lányokat – melynek nagyon örültek a kis atlétapalánták. A SAC-osok itt is két aranyat szerzetek, és további négy érmet is bezsebeltek.

Az eredményhirdetésnél minden résztvevő matricát kapott, üdítőt és sportszeletet; a dobogós csapatok pedig érmeket és szervezők felajánlásaként nyakba akasztható „emlékérmet” vehettek át.

A salgótarjániak ezzel a tökéletes versennyel búcsúztak a régiótól, az áprilisi átszervezéseket követően valószínűleg már nyugat felé kell majd utazniuk.

SAC-os eredmények.

U11 (7 csapat): 1. Salgótarjáni AC (1. Oláh Bátor, 4. Harrach Máté, 10. Illés Denton, 11. Péter Nándor, 19. Virágos Kata Zsófia, 23. Kiss Dalma, 26. Harrach Bence, 27. Németh Fanni, 49. Stadler Alex) 121 pont.

Egyéni dobogósok. Fiúk: 1. Oláh Bátor. Lányok: 2. Virágos Kata Zsófia.

U13 (7 csapat): 1. Salgótarjáni AC „A” (2. Simkó Máté Boldizsár, 3. Bodor Bálint, 4. Szabó Barnabás, 7. Bali Emese, 11. Széles Kelly, 20. Tajti Eszter, 23. Papik Zétény, 25. Tóth Enikő) 95 pont … 7. Salgótarjáni AC „B” (26. Nagy Veronika, 34. Stadler Dániel, 40. Bőhm Hanna, 43. Kovács Réka, 44. Hegedűs Flóra, 52. Janusik Anna, 53. Józsa Bence + 41. hely) 333 pont.

Egyéni dobogósok. Fiúk: 2. Simkó Máté Boldizsár, 3. Bodor Bálint. Lányok: 1. Bali Emese, 3. Széles Kelly.

Galéria

DSC_0554

A salgótarjániak két korcsoportban is a régió bajnokai lettek

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s